Aquest proper dissabte 4 de juliol, la Comunitat Minera Olesana (CMO) tornarà a sumar-se un any més a la commemoració del Dia Internacional de les Cooperatives. Si bé enguany la celebració d’aquesta jornada estarà condicionada encaraper la situació generada arran de la covid-19, la cooperativa de l’aigua ha preparat una campanya per tal de recordar el ferm compromís que té la CMO amb els valors clau de l’economia social. D’aquesta manera, la campanya comunicativa –que es difondrà a través de les xarxes socials de la cooperativa de l’aigua i a través del Diari ARA– girarà en torn a les accions que fa dia a dia cooperativa de l’aigua basant-se sempre amb els criteris de la sostenibilitat, l’eficàcia, l’estalvi, el respecte a l’entorn i la solidaritat.

Des de la seva fundació, la CMO gestiona l’aigua com un bé comú. De fet, l’ADN de la cooperativa és el compromís amb les persones i el seu entorn natural. Per això, duu a terme accions per mitigar el canvi climàtic. Gràcies a l’eficàcia de l’abastament i les millores en els motors electromecànics, durant els darrers 13 anys, la cooperativa de l’aigua ha reduït un 13% el consum energètic per punt de servei i ha estalviat 4.700 tm de CO2 cada any. Alhora, ha posat en marxa diverses fonts al municipi amb aigua provinent de la Mina, i no del riu Llobregat. D’aquesta manera, la CMO s’anticipa a les conseqüències del canvi climàtic. Amb més de 150 anys de vida, la cooperativa inverteix constantment per ser més sostenible. Ha aconseguit tenir un rendiment de xarxa del 87%. La CMO té un model de gestió basat en els valors cooperatius que li permet oferir l’aigua als olesans i olesanes a un preu mitjà per m3 un 40% més barat que a la resta de Catalunya.

Un dia internacional basat en el canvi climàtic

Aquest Dia Internacional de les Cooperatives de 2020 està dedicat a posar en valor els beneficis que té el model cooperatiu i de l’economia social a l’hora d’intentar frenar el canvi climàtic i protegir el planeta. El cooperativisme –del qual forma part la CMO– està compromès en el benestar de les persones i en el respecte al medi ambient. El cooperativisme genera riquesa i ha de ser clau amb la reestructuració del sector econòmic, fomentant l’agrupació d’empreses per guanyar competitivitat i fomentant els consums d’energies renovables, l’economia ciruclar i la descarbonització de la mobilitat.