Abacus cooperativa obre Espai Abacus, la seva flagship store, al número 112 del carrer Enric Granados, al cor de Barcelona. Amb més de 1.600 m2 dedicats a la cultura, l’educació i el lleure, l’Espai Abacus té com a objectiu mostrar la proposta de valor de la cooperativa per un model de consum responsable i de confiança que incorpori les tendències en el món del retail i els reptes actuals a l’economia social i cooperativa.

Per això, l’Espai Abacus situa la persona al centre de l’experiència de consum, de forma integradora i omnicanal, per facilitar la interacció i un servei més personalitzat, pròxim i eficient. En aquest sentit, Abacus aposta per destacar els productes de proximitat, els productes a granel, i amb impacte social i sostenibles dins d’una àmplia oferta de més de 23.600 referències, distribuïdes en productes de papereria, manualitats, joguines, regals, tecnologia i llibreria per infants, joves i adults.

Un nou Espai, a l’abast de tothom

Espai Abacus ha estat conceptualitzat com un espai obert i proper a la ciutadania on contínuament passin coses d’interès pels consumidors. Un compromís cultural per teixir relacions de confiança i proximitat a través d’una àmplia programació d’activitats orientades a promoure la participació de tota mena de públic, previstes quan es puguin celebrar un altre cop amb total seguretat i normalitat. Des de presentacions de llibres, fins a una gran diversitat de tallers que comptin amb la participació d’entitats de referència de la societat civil, abordant matèries tan diferents com la robòtica, la fotografia instantània, els jocs de taula o les manualitats.

L’Espai Abacus compta amb tres grans zones: una zona infantil amb joguines i llibres; un espai per a joves, on prendran rellevància els jocs de taula, la robòtica, la tecnologia i els còmics; i una zona per adults on destaca l’espai de llibreria, a més de l’espai comú per a la papereria i les manualitats. La distribució dels productes i la seva categorització innova per oferir a la clientela una experiència de compra suggerent, participativa i propera.

En paraules de la presidenta d’Abacus cooperativa, Maravillas Rojo, “l’Espai Abacus evoluciona el concepte de botiga cap a un espai de consum obert a tothom, que busca relacionar-se amb el consumidor i la consumidora i amb la comunitat de socis i sòcies, mitjançant propostes creatives per promoure una experiència de consum cultural i educatiu des dels valors cooperatius”.

Pel que fa al compromís mediambiental, l’Espai Abacus incorpora diverses mesures de sostenibilitat orientades a reduir l’impacte de la seva activitat com un mobiliari de fusta reciclada, la il·luminació LED de baix consum, la venda a granel dels productes de papereria i manualitats, la substitució del plàstic per bosses de paper reciclable i cotó ecològic o el nou servei “click and collect” per la recollida “in situ” de les comandes online.

Un Espai per reconnectar, un passeig pel futur de la cooperativa

L’Espai Abacus obrirà seguint totes les mesures necessàries per garantir el millor servei i la prevenció sanitària de treballadors i treballadores, clients i clientes. L’horari de servei comprèn de 10 h a 15 h i de 17 h a 21:00 h de dilluns a dissabte i permet adquirir productes d’oci i lleure cultural, així com recollir les compres realitzades a través del servei “click & collect” de la botiga online.

Per a Miquel Àngel Oliva, director general d’Abacus cooperativa, “l’Espai Abacus vol contribuir a la recuperació progressiva d’una vella – nova forma d’entendre la relació entre el comerç i els consumidors. És una suma d’esforços que vol construir noves complicitats amb les persones i estar al seu servei.

S’apropen temps nous per al retail, temps per col·laborar, implicar-se i actuar amb responsabilitat social, amb valors, que requerirà tot el que des d’Abacus cooperativa sempre hem intentat realitzar.