Aquest Sant Jordi, la campanya Llibreries Obertes, impulsada fa un mes per Som* i l’agència Mortensen, ha arribat quasi als 50.000 llibres venuts, xifra que suposa la injecció de prop d’un milió d’euros per a la xarxa de llibreries del nostre país.

Llibreries Obertes va néixer per teixir una xarxa de suport a les llibreries de les poblacions i els barris urbans d’arreu del país en un moment en què no poden estar obertes. La campanya, que incentiva la compra de llibres per avançat a través del web LlibreriesObertes.cat, aglutina 457 llibreries dels Països Catalans i té un catàleg de més de 7.300 llibres de més de 600 editorials diferents.

Al llarg d’aquest mes, la campanya ha anat sumant adhesions i complicitats. Ha comptat, per exemple, amb el suport de la companyia catalana de telecomunicacions Parlem. Per altra part, l’acord amb l’entitat Òmnium Cultural ha possibilitat que el 100% de l’import de la venda del llibre arribi a les llibreries en el moment en què es fa la comanda. A més, el procés de compra ha incorporat la possibilitat d’arrodonir el preu a l’alça i destinar aquests diners a projectes que donen resposta a l’emergència social derivada de la crisi per la Covid-19.

Llibreries Obertes s’ha convertit, doncs, en la iniciativa solidària més important destinada al sector del llibre per Sant Jordi. La campanya restarà oberta fins que les llibreries puguin tornar a aixecar la persiana.