De l’import dels llibres venuts entre el 9 i el 30 d’abril, la cooperativa donarà un 5% a la lluita contra la Covid-19 al projecte #JoEmCorono.

Des d’Abacus cooperativa hem volgut que Sant Jordi no hagi passat de puntetes tot i la COVID-19, per això hem proposat un #SantJordiAmbAbacus entre el 9 i el 30 d’abril.

En aquestes dates Abacus farà una donació solidària per fer front a la COVID-19. Tots els llibres que Abacus vengui a través de la botiga online al voltant de Sant Jordi tindran un 5% de descompte del preu del llibre, per a la persona compradora, sigui o no sòcia d’Abacus, i destinarà un altre 5% al projecte d’investigació #JoEmCorono que l’equip de metges i investigadors de la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses, l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa i l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, estan duent a terme per detenir la pandèmia.

Abacus cooperativa ha volgut apropar una part de l’experiència de Sant Jordi a totes les cases. En aquest sentit, vam posar en marxa signatures virtuals amb autors i autores com Víctor Amela, Maria Mercè Roca, Jordi Borràs, Albert Espinosa o Mireia Boya, que els van signar el dia de Sant Jordi i els compradors els han rebut els dies posteriors..

Coincidint amb el 23 d’abril, Abacus va organitzar una jornada virtual amb la participació de 24  autors i autores de llibres a través de les xarxes socials de la cooperativa aconseguint 59,700 impressions a Twitter; 44.813 Facebook; i 186.338 impressions a Instagram. També s’han organitzat el #repterelatabacus2020 amb més de 60 vídeo-relats presentats  i #decorasantjordiabacus de treballs manuals a través de les xarxes socials, amb el propòsit d’entretenir a les famílies durant la situació de confinament per l’estat d’alarma.

En paraules de Miquel Àngel Oliva, director d’Abacus cooperativa: “Tot i que Sant Jordi, per la seguretat de les persones, no s’ha pogut  celebrar segons la forma habitual, a Abacus no hem volgut renunciar a portar l’esperit de Sant Jordi a casa, i convidar a la ciutadania, especialment a les famílies, a participar-hi. Per això hem posat totes les eines i recursos al nostre abast per tal que el 23 d’abril s’hagi pogut celebrar”.