Notícia clade CMOLa Comunitat Minera Olesana té activat des del 16 de març un pla de contingència adaptant-se a la situació sanitària que viu el país. L’aplicació del pla ha comportat el tancament de l’oficina del carrer Alfons Sala,42, d’Olesa, on es feia l’atenció presencial als usuaris i usuàries. Ara, s’ofereix només per via no presencial: telèfon (93 778 18 99) o correu electrònic (correu@cmineraolesana.cat).  El servei de subministrament d’aigua a Olesa està del tot assegurat, així com el servei de reparació d’avaries de la CMO. De la mateixa manera, també seguirà en funcionament com és habitual el telèfon de servei 24h de la cooperativa (93 778 02 95).

El Dia Mundial de l’Aigua, a les xarxes

Aquests dies, els experts encarregats de gestionar la crisi sanitària de la COVID-19 repeteixen constantment un consell: la necessitat de rentar-se les mans. És un gest petit però imprescindible per evitar la propagació de malalties. Enmig d’aquesta situació sanitària el món es va celebrar el diumenge 22 de març de 2020 el Dia Mundial de l’Aigua, una cita emblemàtica per compartir les mirades particulars i col·lectives de la ciutadania al voltant de l’aigua.

Enguany, l’edició del Dia Mundial de l’Aigua de 2020 va donar especial èmfasi a l’estret vincle que existeix entre el canvi climàtic i l’aigua. Si la societat s’adapta als efectes que el canvi climàtic té en l’aigua, protegirem la salut de les persones i salvarem vides. I si fem servir l’aigua de forma més eficient, reduirem les emissions de gasos d’efecte hivernacle.

Amb aquesta premissa ben present, la Comunitat Minera Olesana va preparar una campanya divulgativa i informativa a través de les xarxes socials amb l’objectiu de demostrar que, en funció de l’ús que fem de l’aigua, podem reduir les crescudes i sequeres, lluitar contra l’escassetat d’aquest recurs i la seva contaminació, i ajudar a el mateix temps a combatre el propi canvi climàtic. Concretament, la campanya va incloure la divulgació de consells senzills per estalviar aigua en accions quotidianes; informació a la ciutadania de les tasques que realitza la CMO periòdicament per lluitar contra el canvi climàtic; i una crida clara a l’acció de la ciutadania per tal de fer un pas endavant i contribuir a frenar l’avançament del fenomen.