ESGL’Eva Ferrer, la Clara Musach i la Núria Espinosa, ara ja exalumnes de l’Escola Sant Gervasi Cooperativa, han rebut un Premi de Recerca Jove 2019 pel seu Treball de Recerca de Batxillerat “CRISPR-Cas9 i el Dèficit de Merosina: el camí cap a la cura”. La distròfia Muscular per dèficit de merosina és una malaltia genètica causada per la mutació d’un gen. En aquest treball, les alumnes han estudiat la malaltia des del punt de vista clínic però també n’han valorat l’impacte social i, per aquesta raó, han projectat una campanya per recaptar fons per ajudar a l’Associació ImpulsaT en la investigació per a una possible tractament.

Els Premis de Recerca Jove, que convoquen anualment el Govern de la Generalitat de Catalunya, tenen l’objectiu de despertar vocacions científiques entre els joves estudiants de Batxillerat.

Els Premis de Recerca Jove, abans CIRIT, es lliuren a Catalunya des de l’any 1982. Noms il·lustres com Manel Esteller, director del Programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge; Josep Call, director del Centre d’Investigació de Primats Wolfgang Köhler de Leipzig; o Teresa Roig,  cap de l’àrea de rehabilitació neuropsicosocial de l’Institut Guttmann, han rebut aquest premi al llarg dels anys.