Abacus va posar en marxa al 2019 un pla estratègic amb vigència a 2021, centrat en la gestió dels valors i la implicació dels socis i sòcies de consum i de treball en un projecte col·lectiu, compartit.

Una de les línies més importants d’aquest Pla és la Transformació Digital. Una de les actuacions més rellevants és la posada en marxa d’una nova botiga online (abacus.coop). La funció d’aquest espai és facilitar l’experiència de compra, considerant les noves tendències de consum.

La nova web, més moderna i amb una millor usabilitat, dona prioritat a que la persona usuària pugui trobar el producte que busca, però en especial donant resposta a la seva necessitat potenciant en una gamma rellevant de productes els valors associats que incorpora. Aquest enfocament és especialment interessant per als àmbits relacionats amb l’aprenentatge, el joc i la lectura, on és important saber quines capacitats poden arribar a desenvolupar-se, especialment entre els nens i nenes. Aquesta perspectiva, incorporada a l’àmbit digital, fidelitza i diferencia però especialment ajuda a comprendre la importància de triar de manera responsable la compra d’un producte, oferint continguts de qualitat associats que es canalitzen mitjançant les xarxes socials d’Abacus.

Considerant que una gran part del consum digital es fa a través dels dispositius mòbils, el nou espai és totalment responsive i permet adquirir els productes sense registrar-se.

La transformació digital d’Abacus va més enllà de la nova botiga on line. A 21 de les botigues físiques ja s’ha  posat en marxa un sistema de recollida express en només dues hores per facilitar la comoditat de la persona sòcia clienta i estalviar en transport incidint en una millora de l’impacte ambiental a la vegada que es millora l’eficiència del servei, recollint en un dels punts més propers de casa seva. Aquesta mesura ha estat molt ben acollida per part de les persones sòcies de consum i clientes que veuen una alternativa responsable i de proximitat a l’àmbit digital que els ajuda a incorporar la sostenibilitat en els seus hàbits quotidians.

Un element més d’aquest procés de transformació és la incorporació d’eines tecnològiques a les botigues físiques de la cooperativa per facilitar l’experiència de consum també a l’àmbit presencial. Per aquest motiu s’han situat espais informatius a 9 botigues, entre d’altres eines, permetent fomentar l’autonomia i el coneixement dels productes per part del consumidor a la botiga a la vegada que incideix en la qualitat del servei dels equips. Connectar transformació digital i impacte positiu és possible.