La Sala d’Exposicions de la Casa de Cultura d’Olesa de Montserrat va acollir divendres 14 de febrer la inauguració de l’exposició Olesa i laigua”, una mostra pictòrica amb obres de Pere Bernadó que clou la celebració del 150è aniversari de la Comunitat Minera Olesana. A la mostra, que ja es pot visitar fins al 8 de març a la Casa de Cultura i que està organitzada per la cooperativa de l’aigua, s’hi poden veure pintures de Bernadó creades expressament per l’ocasió, a partir de fotografies d’època o d’indrets actuals on l’aigua, la CMO i Olesa són els protagonistes. A la inauguració hi va assistir Joan Arévalo, president de la CMO; Pere Bernadó, pintor olesà i autor de les pintures exposades; Jordi Martínez, portaveu del govern municipal de l’Ajuntament d’Olesa; Xavier Rota, regidor de Cultura; i Eva Creus, regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat. Els visitants hi trobaran una urna on poden introduir una butlleta votant les obres que més els agraden. Les que rebin més vots formaran part del Calendari 2021 que editarà la CMO.

Davant d’una Sala d’Exposicions plena a vessar, Joan Arévalo, president de la CMO, va fer una valoració positiva dels actes organitzats en el marc de la celebració del 150è aniversari i va assegurar que a la CMO li feia il·lusió poder cloure’ls amb una exposició amb pintures de Pere Bernadó. De la mateixa manera, va destacar que els actes de celebració de la CMO havien estat oberts a tota la ciutadania d’Olesa, fet que mostra la estreta relació entre el municipi i la cooperativa. En aquest sentit, va assegurar que “les obres de l’exposició són de tot el poble d’Olesa”, un fet que es demostra amb el sorteig de dues de les obres de l’exposició.

Per la seva banda, el pintor Pere Bernadó va agraïr moltíssim que la CMO li hagi donat l’oportunitat de preparar l’exposició i va expressar que li feia molta il·lusió poder tancar la celebració dels 150 anys. Per la seva banda, Jordi Martínez, portaveu del govern municipal de l’Ajuntament d’Olesa, va posar en valor la importància de l’existència de la Comunitat Minera Olesana pel municipi tot destacant-ne el model de gestió que fa de l’aigua. En aquest sentit, Martínez va explicar que, sovint, regidors i regidores d’altres municipis s’interessen pel model singular d’Olesa. “És un exemple a seguir“, va concloure.

Una exposició amb setze pintures

Amb aquesta exposició, el pintor olesà Pere Bernadó immortalitza el vincle que uneix Olesa amb l’aigua i la Comunitat Minera Olesana. Ho fa a través de setze pintures, creades per commemorar el 150è aniversari de la CMO. Bernadó mostra la importància de l’aigua a Olesa així com el paper clau que hi ha jugat la Comunitat Minera Olesana. Mitjançant escenes captades el 2019 però també d’altres recreades a través de fotografies d’arxiu, el pintor ens mostra l’evolució històrica de la cooperativa de l’aigua i el seu compromís amb el municipi. Amb aquestes obres, Bernadó deixa clar que l’aigua és la clau de la vida.

Les obres més votades, al Calendari 2021 de la CMO

Els visitants hi trobaran una urna on poden introduir una butlleta votant les obres que més els agraden. Les que rebin més vots formaran part del Calendari 2021 que editarà la CMO. Entre totes les persones que participin a la tria de les 12 pintures que il·lustraran el calendari 2021 de la Comunitat Minera Olesana se sortejarà un cop finalitzada l’exposició l’obra “El Llobregat amb Montserrat de fons (2019)”, de 55 x 46cm,  pintat per Pere Bernadó amb la tècnica d’oli amb espàtula.

De la mateixa manera, entre els dies 31 de gener i 17 de febrer també es va sortejar una obra a través de les xarxes socials de la Comunitat Minera Olesana (Facebook, Twitter i Instagram). Es tracta de l’obra “El Llobregat des de la Puda (2019)”, també de Pere Bernadó i pintat amb la mateixa Tècnica. En aquest cas, l’obra és de 41 x33cm. El guanyador o guanyadora, que s’anunciarà properament, podrà recollir l’obra un cop finalitzi l’exposició.