L’Agència de Residus de Catalunya porta  a terme la campanya ‘Som gent de profit’ que inclou, entre d’altres activitats, un taller per a les escoles dirigit a l’alumnat d’educació primària i secundària.

Durant el 2019 Anthesis Lavola ha dinamitzat el taller ‘Som gent de profit’ entre centres educatius que formen part de la Xarxa d’Escoles Verdes de Catalunya. S’han realitzat 150 sessions en un total de 64 escoles de 59 poblacions diferents, tenint un ampli abast entre les quatre províncies del territori.

Es tracta d’una activitat que busca conscienciar sobre el malbaratament alimentari, les seves conseqüències i promoure bones pràctiques. Durant el taller es treballa a partir de la quotidianitat, proposant dinàmiques i recursos educatius que conviden a reflexionar sobre com es compra, com s’emmagatzemen els aliments o bé com es poden aprofitar els aliments preparant diferents àpats.

Anthesis  Lavola va iniciar la col·laboració amb aquest programa l’any 2015 realitzant el disseny i la producció del taller i fent-ne el pilotatge l’any següent. El curs 2016-17 va ser el primer que va dinamitzar el taller als centres educatius de Catalunya.  Durant el 2019 l’equip de programes educatius ha gestionat la secretaria tècnica del programa, ha coordinat a l’equip de persones educadores que han dinamitzat les activitats a les aules i ha proposat accions de comunicació i difusió per promoure la participació entre els centres de la Xarxa d’Escoles Verdes de Catalunya.