El passat divendres 7 de febrer, Blanquerna-URL va donar setanta oliveres als alcaldes de Flix, Vinebre, la Palma d’Ebre, i Maials, pobles que van ser afectats pels incendis del juny del 2019.

L’entrega, a càrrec de Montse Queralt, gerent de la Fundació Blanquerna, es va fer al Centre d’Empreses de Flix, un acte presidit pels alcaldes dels pobles de la Ribera d’Ebre afectats pels incendis del passat estiu, Marina Rojals (alcaldessa de la Palma d’Ebre), Joan Juncà (alcalde de Torre de l’Espanyol), Gemma Carim (presidenta del Consell Comarcal i alcaldessa de Vinebre) i Francesc Barbero (alcalde de Flix).

Part d’aquestes oliveres es replantaran a Flix, prop de l’ermita del Remei, a una zona on molta gent hi va a passejar, fer berenars, etc. La resta, es repartiran entre els altres municipis de la Ribera d’Ebre.

Francesc Barbero, alcalde de Flix, va manifestar el seu agraïment en nom de tots els alcaldes de la comarca i va valorar especialment el gest de Blanquerna, afirmant que després dels incendis van rebre nombroses mostres de solidaritat.

Montse Queralt, gerent de la fundació Blanquerna, va dedicar-los unes paraules: “Sabem que és molt poc. Quasi res. Però més enllà d’aquests arbres us volem donar un petit signe d’amistat i de suport. Aquestes setanta oliveres volen ser un símbol, una manera de dir-vos que estem amb vosaltres. Com a fundació Blanquerna, i en el marc del nostre compromís amb l’Agenda 2030, volem que ens tingueu al vostre costat. Des de la Universitat podem ser agents de canvi i solidaritat. Podem ser els vostres aliats”.

Les setanta oliveres que els més de tres-cents professors i personal d’administració i serveis de Blanquerna van plantar l’any passat amb el lema “Plantem la llavor del saber” durant un dels actes de celebració del setantè aniversari de la institució universitària, simbolitzen els anys de transmissió del coneixement i el compromís de Blanquerna amb els objectius de desenvolupament sostenible.

El passat 26 de juny de 2019 les comarques de la Ribera d’Ebre, Garrigues i Segrià van patir un dels incendis forestals més importants de les últimes dècades: 5.000 hectàrees de cultius i bosc van quedar afectades pel foc i, a causa d’això, es va perdre el paratge natural, el sòl, la biodiversitat, les oliveres, vinyes i ametllers, a més dels projectes i somnis d’agricultors i ramaders que depenen del camp per a la seva subsistència.

Amb aquesta acció, alineada amb el compromís de Blanquerna-URL per l’Agenda 2030, la institució vol mostrar un signe d’amistat i de suport, així com oferir il·lusió i esperança a un poble castigat per les inclemències del temps.

En aquest enllaç podeu veure la intervenció de Montse Queralt, la gerent de Blanquerna, en l’acte a Flix.