El 2019 ha estat el millor any per als segells editorials de Som*. Aquest èxit permet iniciar una nova etapa de consolidació del projecte editorial d’Amsterdam i d’Ara Llibres amb els objectius de mantenir el lideratge en l’àmbit de la No Ficció i fer créixer de manera decidida l’àrea de Ficció. És per això que la cooperativa líder en el sector cultural amplia el seu equip creatiu amb la incorporació de nous professionals en els departaments d’Edició i de Comunicació.

Des del 2017, Ara Llibres ha reduït un 35% el nombre de novetats, fet que ha permès duplicar la facturació i fer créixer exponencialment la seva repercussió. Seguint aquesta estratègia d’apostar per la selecció i la qualitat, Ara Llibres ha aconseguit durant el 2019 tenir el títol més venut per Sant Jordi, amb Contes des de la presó d’Oriol Junqueras; el més venut de l’estiu, amb Ho tornarem a fer de Jordi Cuixart; i el més venut de la tardor amb Tota la veritat, escrit per sis periodistes de prestigi de diferents mitjans de comunicació.

Sota la direcció editorial de Joan Carles Girbés, que continuarà al capdavant dels tres segells editorials de la cooperativa Som*: Amsterdam en Ficció; Ara Llibres en No Ficció; i la Bernat Metge en l’àmbit dels clàssics, l’equip s’ha reforçat aquesta tardor amb l’entrada de la periodista Laura Rosel, que ha assumit un lloc de nova creació: la direcció d’Ara Llibres. Ara, a més, a partir del proper 3 de febrer, l’editora Maia Conesa se sumarà a Miquel Adam en el departament editorial d’Ara Llibres i Amsterdam. L’equip creatiu es completa amb l’editor de taula Eduard Hurtado.

L’ampliació de l’equip editorial d’Ara Llibres i d’Amsterdam és una aposta ferma per definir més i millor els catàlegs i treballar amb cura tots els continguts i les trajectòries dels autors i les autores que hi confien el fruit del seu talent. L’objectiu és, també, singularitzar i especialitzar cadascun dels catàlegs i integrar-hi veus noves i potents. A Ara Llibres, clarament es vol aprofundir en la selecció i diversificació de temàtiques amb títols duradors que generin opinió, que expliquin o descriguin el present, que permetin mantenir viva la memòria del passat i que, en definitiva, prestigiïn l’edició en català en un àmbit amb un fort potencial de creixement.

Els bons resultats dels últims anys permeten també reforçar l’equip de Comunicació d’Ara Llibres i  Amsterdam. Roser Sebastià, cap de premsa de les dues editorials, passa ara a dirigir el departament de Màrqueting al Punt de Venda del Grup Som*, un lloc de nova creació que té per objectiu treballar per totes les marques del grup, també per Ara Llibres i per Amsterdam, amb la finalitat d’aconseguir que els bons continguts arribin a més gent. Marta Abella, vinculada a l’editorial des de fa tres anys a l’equip de premsa, assumirà el rol de cap de Comunicació i Màrqueting d’Ara Llibres i Amsterdam, i completarà el seu equip amb un/a professional que s’incorporarà al febrer.