Ja som de ple en l’any 2020 i arreu del món se celebren concerts i actes en homenatge al geni de Bonn, Ludwig van Beethoven, del qual se celebren 250 anys del seu naixement. L’Orquestra Simfònica del Vallès no vol ser menys i el proper divendres 31 de gener (La Faràndula de Sabadell) i 1 de febrer (Palau de la Música Catalana) presenta el segon concert dedicat al compositor alemany aquesta temporada: El pi4no de Beethoven.

El concert serà dirigit pel director principal convidat de l’OSV, el mestre Víctor Pablo Pérez, que conduirà per segona vegada la formació vallesana aquesta temporada i ho farà amb un programa que inclou el Concert per a piano núm. 4 de Beethoven i la Simfonia núm. 2 de Brahms.

La solista convidada per interpretar la partitura de Beethoven serà laj ove pianista russa-alemanya Olga Scheps, una de les concertistes més sol·licitades en els auditoris més prestigiosos de tot el món.

El projecte social de l’OSV, Beethoven 250: La música del silenci, també tindrà presència en el concert del Palau de la Música Catalana i abans de començar el programa anunciat, l’orquestra estrenarà l’obra “Amics en una guerra” una peça de caire cinematogràfic creada per la Jove Orquestra Graeme Clark integrada per joves músics sords que gràcies a un implant coclear no només poden fer música, sinó també crear-la. L’obra, arranjada per a orquestra per Àlex Martinez, és fruit dels tallers de composició que han realitzat els nens i nenes de la JOGC durant el passat mes de desembre. El projecte compta amb la col·laboració de la Fundació GAES solidària, l’Hospital Sant Joan de Déu i la Federació ACAPPS i tindrà una tercera aparició en el darrer concert de la temporada, quan els joves músics pugin a l’escenari del Palau de la Música per interpretar amb la Simfònica del Vallès l’Himne a l’Alegria de la Simfonia núm. 9 de Beethoven (30 maig 2020)