Lavola grup Anthesis va ser present amb tres actes diferents a la Cimera del Clima COP 25 2019 que va tenir lloc del 2 al 13 de desembre a Madrid. La companyia està totalment compromesa amb les resolucions i acords que s’han pres en les diferents cimeres, sent l’Acord de París de 2015 el més important dels últims anys.

L’objectiu de la COP 25 és augmentar l’acció contra el canvi climàtic, que sigui percebuda per la ciutadania, aconseguir una major ambició en els plans climàtics nacionals per al 2020 i assolir la neutralitat de carboni al 2050.

Finances climàtiques i economia blava contra l’emergència climàtica

Els dos primers actes van tenir a veure amb les finances climàtiques, on Lavola grup Anthesis va presentar els resultats de l’anàlisi del mercat financer espanyol realitzat amb el rastrejador Finance-fit-for Paris (3fP-tracker). 3fP-tracker és una metodologia que analitza l’adequació de les regulacions i polítiques financers d’un país per a fomentar la transició a un mercat baix en carboni i sostenible. Amb el resultat obtingut de l’anàlisi es poden veure quines polítiques es necessiten perquè el mercat financer contribueixi a l’objectiu d’evitar l’augment de la temperatura per sobre dels 2ºC.

El primer acte de presentació de resultats es va celebrar el dia 3 de desembre al Fòrum d’acció sectorial i innovació, a la Zona Verda de la Cimera, i va està dirigit a la societat civil. Mentre que el segon acte es va realitzar el dia 4 de desembre a l’Institut Elcano i va ser dirigit al sector professional.

El tercer acte que s’anomenava “Renforcer la résilience aux changements climatiques en associant l’économie bleue à la Gestion Intégrée des Zones Côtières (GIZC)” i està relacionat amb la resiliència climàtica i l’economia blava i exposa la importància de l’ús sostenible i la conservació dels recursos aquàtics a la vegada que promou el creixement econòmic a les zones costeres. Aquest acte es va realitzar el dia 6 de desembre al Pavelló de la Francofonia, en un esdeveniment paral·lel dins de la Cimera promogut pel Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD).

Aquesta cimera és la 25ª que realitza la Conferència de les Parts (COP pel seu nom en anglès), l’òrgan de decisió suprem de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre canvi climàtic. L’objectiu de les COP és implementar els acords que es prenen a la Convenció i que estableixen obligacions específiques per combatre el canvi climàtic per a tots els membres que en formen part. Aquesta edició va ser presidida per la Ministra de Medi Ambient xilena, Carolina Schmidt.