En el marc de l’acte de celebració del 151è aniversari de la cooperativa de l’aigua, la Comunitat Minera Olesana ha volgut homenatjar Agustí Valls, tot destacant-ne la voluntat, l’esforç i la lluita que ha invertit en recuperar-se després d’un greu accident que va patir fa anys. Concretament, el president de la CMO, Joan Arévalo, va celebrar en nom del Consell Rector que Valls s’hagi pogut reincorporar al treball amb la cooperativa, un fet que demostra el seu compromís amb la CMO.

De la mateixa manera, durant l’acte, Arévalo també va parlar de l’estat actual de la cooperativa de l’aigua, que ja compta amb més d’un segle i mig de vida. Concretament, per Arévalo, els socis fundadors de la CMO estarien satisfets amb el compromís que ha anat adoptant la cooperativa de l’aigua amb el municipi d’Olesa i amb la qualitat del servei que ofereix als abonats i abonades. Arévalo va cloure el parlament assegurant que “estem orgullosos del nostre passat però també il·lusionats pel nostre futur”.

A l’acte, que es va fer El Cafè del Centre, també hi va assistir l’alcalde d’Olesa, Miquel Riera, i la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Olesa, Eva Creus. L’encarregat de parlar en nom de l’Ajuntament va ser Riera, que es va sumar al reconeixement a Agustí Valls i va destacar la feina feta al llarg dels anys per la CMO, tot animant-la a continuar amb la seva tasca.

Agustí Valls va rebre en nom de la Comunitat Minera Olesana una distinció creada específicament per l’ocasió amb uns versos d’un poema de Miquel Martí i Pol:

 “(…) El que compta és l’esforç de cada dia
compartint tenaçment amb els qui creuen
que cada gest eixampla l’esperança,
que cap dia no es perd per als qui lluiten.”

Tot just després del poema, s’hi podia llegir “En reconeixement d’Agustí Valls, exemple d’esforç i compromís”.