Suara Cooperativa rebrà el premi Solidaris ONCE Catalunya 2019 en la categoria d’empresa. El veredicte del jurat s’ha fet públic dues setmanes abans del lliurament del guardó, que tindrà lloc el dia 28 de novembre. També es reconeixerà la tasca de l’Associació AREMI, Enric Morist (Creu Roja), l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca i TV3.

Els Premis Solidaris ONCE Catalunya tenen la finalitat de reconèixer i premiar aquelles persones, entitats, institucions, projectes i mitjans de comunicació i administracions que realitzen una labor solidària en el seu entorn d’influència i procuren la inclusió social de tots els ciutadans, la normalització i l’autonomia personal, l’accessibilitat universal i la vida independent. Els premiats destaquen per la seva sensibilitat social, la seva llarga trajectòria i la seva dedicació en pro dels drets socials dels més desafavorits.

“Aquests guardons premien la solidaritat que tenim la sort de rebre a diari a Catalunya i que ens permet fer la nostra tasca social. Els Premis Solidaris ONCE donen visibilitat a persones i iniciatives, que moltes vegades són invisibles, i ens agradaria que tothom sabés de les seves lluites i superacions quotidianes perquè s’ho mereixen. Fan una feina diària, callada i tenaç i demostren que amb esforç i constància hi ha realitats que es poden canviar”, assegura el president dels Premis Solidaris ONCE Catalunya i també president del Consell Territorial de l’ONCE Catalunya, David Bernardo.

Els Premis Solidaris ONCE Catalunya es celebren des del 2001. Des de llavors han estat guardonats, entre d’altres, Miquel Martí i Pol, Josep Maria Espinàs, Pere Casaldàliga, Isidre Esteve, el Pare Manel, Anna Vives, Borja Corcóstegui i les fundacions de Vicente Ferrer o Pasqual Maragall.

El jurat ha estat format enguany per David Bernardo, president del Consell Territorial de l’ONCE a Catalunya; Enric Botí, delegat territorial d’ONCE Catalunya; Manel Eiximeno, director CRE ONCE Barcelona; Eugenio Prieto, conseller general de l’ONCE; Francina Alsina, presidenta de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social; Antonio Guillén,  president del COCARMI; Francesc Iglesies, secretari d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya; i representants de mitjans de comunicació.