Aquest Nadal el millor regal és jugar junts. Juguem? Es el lema d’Abacus per a la companya de Nadal d’aquest any. La campanya se centra en la comunitat, el joc participatiu, en el temps de qualitat compartit que ens fa créixer.

Aquesta proposta no és casual. Forma part de la reflexió que realitza la nostra cooperativa sobre la necessitat de promoure un model de consum amb valors associats als productes que regalem, especialment durant les dates nadalenques.

D’acord amb aquest plantejament des de  les nostres campanyes de Nadal potenciem els valors que ens defineixen com a comunitat: amb “Adam, la joguina que no existeix “ al 2017 vam lluitar contra els estereotips, amb “Deixeu-nos jugar a canviar el món” al 2018 vam promoure  l’empoderament de nens i nenes, pel sentit crític i per descobrir el món que els envolta i imaginar el futur, com actors actius de present i futur.

Enguany ens centrem amb el joc comunitari, amb la campanya “Juguem?” on destaquem que a quest Nadal el millor regal és jugar junts. Als diferents espais i suports promovem de nou el joc lliure, educatiu i sense estereotips però a més promovem el joc com element de socialització i aprenentatge entre infants que ajuda a desenvolupar noves competències i habilitats de futur. Hem promogut un concurs de postals de Nadal a les escoles amb una altíssima acceptació. Hem impulsat una campanya de recollida de joguines noves, no sexistes i sense estereotips a les nostres botigues destinades a Creu Roja Catalunya. Però donem un pas més: jugar junts també ens agrada fer-ho a les persones grans, i tenim dret a fer-ho. Revindiquem el poder del joc com a element de desenvolupament de tots i si ho fem plegats, molt millor. La diversitat sempre és un factor que suma. Al cap i a la fi, el que ens fa recordar un regal és com ens ha fet sentir i què hem aprés a través d’ell, sigui un joc, sigui un llibre o una experiència compartida.

Com a cooperativa tenim una gran responsabilitat i una gran oportunitat, no només per a famílies, comunitats educativa, cultural i de lleure, i totes les persones sòcies d’Abacus sinó per totes aquelles persones que volen contribuir a fer un model econòmic més just i responsable. La sostenibilitat i el consum responsable ja no són residuals, són elements exponencials que estan transformant les marques. El nostre poder de compra determina l’estratègia de les organitzacions i contribueix a promoure canvis per generar transformació social i un ús dels recursos més responsable.

El model de consum que adoptem cadascú de nosaltres és una decisió personal però incideix en l’àmbit col·lectiu. Tenim una gran oportunitat per generar transformació, perquè, en definitiva, som el que fem, també al Nadal.