El projecte que s’anomena FERTIMANURE, està coordinat des del Centre Tecnològic Beta de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i compta amb una dotació de 8 milions d’euros de fons dintre el marc dels reptes Horitzó 2020 de la Unió Europea. A part de la UVic-UCC i la Cooperativa Plana de Vic (CPV) hi participen fins a 18 socis més de 8 països europeus i un altre d’Argentina. El projecte, que durarà 4 anys, pretén desenvolupar estratègies innovadores de gestió de nutrients derivats de les dejeccions animals i destinar-los a obtenir fertilitzants segurs i fiables que puguin ser competitius en el mercat europeu d’adobs.

Amb l’aposta per aquest projecte, la CPV reforça la seva implicació en la investigació en un camp que preocupa i molt al sector agroramader com és la gestió de purins, com a part de la decidida aposta per rebaixar l’impacte mediambiental derivat de l’activitat agroramadera. Actualment Europa en el seu conjunt produeix fins a 1.400 Mt de purins dels quals el 90% retorna als camps en forma d’adobs, i a vegades d’una manera no prou controlada derivant en problemes mediambientals.

CPV ja és pionera en aquest àmbit d’investigació i gestió,  amb el primer Pla de Dejeccions conjunt a Catalunya que garanteix una gestió responsable dels excedents de purins a tots els seus socis i és modèlic en el sector. També ha liderat altres projectes com el disseny d’un concentrador de purins que facilita la redistribució d’excedents de nutrients a zones deficitàries.