cmoEl passat 20 d’octubre de 2019 va tenir lloc la 4a edició de la Ruta Infantil Fonts d’Olesa amb Bicicleta, organitzada una any més per la Unió Ciclista Olesana (UCO) amb la col·laboració de la Comunitat Minera Olesana. Amb un màxim de 100 inscrits, la cita va proposar als participants un recorregut d’uns 5 quilòmetres que va resseguir les fonts més emblemàtiques del nucli urbà. La Comunitat Minera Olesana va obsequiar tots els participants amb una bossa adaptable a les bicicletes commemorativa del 150è aniversari amb la frase “L’aigua és el nostre futur, cuidem-la!”.

El tret de sortida es va donar a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay a les 16:30h. L’objectiu de la jornada era promoure l’ús de la bicicleta i donar a conèixer la ubicació de les fonts urbanes, així com posar en valor la cultura de l’aigua. En definitiva, la ruta es va convertir un any més en una jornada formativa per als infants, així com un moment de gaudi compartit amb els pares i mares.

Olesa de Montserrat compta amb diverses fonts urbanes, algunes de les quals han estat impulsades recentment pel projecte “Olesa, Aigua del segle XXI” de la Comunitat Minera Olesana. L’any 2012, la Comunitat Minera Olesana va iniciar l’elaboració del projecte “Olesa, Aigua del segle XXI”, per aprofitar tots els recursos locals i disposar d’un servei el més sostenible possible, atesos els efectes negatius que pateix i patirà el medi ambient producte del canvi climàtic. Aquesta decisió fa possible disposar d’altres fonts d’abastament dintre del terme municipal, sense necessitat de cap servei extern.

Així, el projecte ideat per la Comunitat Minera Olesana té per objectiu garantir i diversificar les fonts de proveïment d’aigua així com millorar la seva qualitat organolèptica. Tot plegat, enfocat a estar preparats per prestar el servei en la situació més desfavorable possible, com episodis llargs de sequera, fent prevaldre la sostenibilitat econòmica i social i, també, la racionalitat en la gestió del recurs.