La iniciativa “Cap infant sense colònies” ha recaptat més de 16.500 euros entre el 10 de juny i el 10 d’agost

La Fundació Pere Tarrés i Abacus cooperativa han recaptat més de 16.500 euros entre el 10 de juny i el 10 d’agost per becar les colònies i casals d’estiu a 118 d’infants i joves en risc d’exclusió social. La iniciativa “Cap infant sense colònies” té per objectiu sensibilitzar sobre la importància de l’educació en el lleure perquè no es converteixi en un factor d’exclusió social entre les famílies més vulnerables.

La recaptació ha estat possible pel suport i participació de les persones sòcies de consum i de treball de la cooperativa i clients de 44 botigues Abacus repartides pel territori català i Palma de Mallorca, que han valorat positivament l’enfocament de la campanya “la teva solidaritat donarà oportunitats” i el valor diferencial de la seva compra. Gràcies a aquesta acció conjunta 99 infants becats han gaudit de casals d’estiu i 19 infants han anat de colònies.

La iniciativa s’emmarca dins del conveni de col·laboració entre les dues entitats per fomentar i millorar l’accés a l’educació, des de la justícia social, l’equitat, la proximitat en el territori i la vocació de servei per pal·liar les situacions de desigualtat socioeconòmica. Aquesta acció se suma a la voluntat conjunta de promoure l’educació des de la creixent col·laboració entre les entitats, les famílies i les escoles.

Activitats d’estiu assequibles per a tothom

En paraules del director d’Abacus Cooperativa Miquel Àngel Oliva “Cap infant sense colònies és una oportunitat perquè els nens i nenes puguin gaudir del lleure durant l’estiu i realitzar activitats en el marc del seu aprenentatge”.

El director d’activitats de colònies de la Fundació Pere Tarrés, Juanjo Rizo,  destaca “que infants en situació vulnerable puguin anar de colònies és molt important perquè d’aquesta manera poden sortir del seu context habitual i compartir amb altres nens i nenes de la seva edat espais i vivències que els fan madurar i créixer. Molts d’aquests infants no surten del seu barri o el seu poble i, per tant, no poden accedir a les mateixes oportunitats que altres infants”. Aquest estiu, la Fundació Pere Tarrés, l’entitat de lleure més gran de Catalunya, ha preparat, juntament amb els seus centres d’esplais vinculats, prop de 650 activitats en les que participaran més de 33.700 infants i joves. L’objectiu de les colònies i casals d’estiu és potenciar els hàbits saludables entre els infants i joves. És a dir, incloure pràctiques saludables que tinguin beneficis per la seva salut física, mental i emocional. Incidir en aquests beneficis permet evitar problemàtiques d’obesitat infantil, treballar la sociabilitat de l’infant a través de la pràctica d’esport en equip i detectar possibles problemes motors o psicosocials durant el desenvolupament de les activitats de lleure.