El passat diumenge 15 de setembre, durant la roda de premsa de valoració de la 37a edició de La Setmana del Llibre en català es va presentar el relleu de l’actual president Joan Sala. La persona nomenada ha estat Joan Carles Girbés, el director editorial dels segells de Som*: Ara Llibres, Amsterdam i Bernat Metge. Un relleu que s’iniciarà a partir d’octubre, quan comenci a treballar per la 38a edició, i s’allargarà durant les properes quatre edicions.

Durant l’acte de presentació, Joan Carles Girbés va destacar que el relleu a la presidència arriba en un moment dolç i es va referir a La Setmana com un esdeveniment cultural imprescindible al nostre país. “Durant els pròxims anys treballarem amb il·lusió per consolidar la feina feta, i explorarem totes les possibilitats de creixement que ens permeten augmentar encara més l’abast, l’ambició i la repercussió d’aquest gran aparador del sector editorial. Tenim molts reptes per davant, però comptem amb la complicitat de tothom per seguir avançant”, va concloure.

El periodista i editor valencià forma part de l’equip de Som* des del novembre de 2016, primer al capdavant de l’editorial Ara Llibres i Amsterdam i un any més tard, també de la Col·lecció Bernat Metge, la branca editorial de La Casa dels Clàssics. La seva entrada a les editorials ha ajudat a consolidar la feina feta durant els últims anys, enfortir el projecte cultural i impulsar noves iniciatives en l’àmbit editorial amb una incidència clara en tot el domini lingüístic en llengua catalana.

Durant aquesta etapa, associada als bons resultats, es va fer una aposta decidida per reduir el nombre de novetats de les editorials (35% menys de títols), que va portar a una facturació del 50% més.

La Setmana, un èxit per Ara Llibres, Amsterdam i Bernat Metge

Un any més, el fons de les editorials de Som* ha tingut el seu espai a La Setmana per ser descobert per nous lectors i lectores. S’han celebrat diverses activitats al voltant de títols com Els àngels em mirenJugar-s’hi la vidaUn cel de plom, La revolta de Santa JordinaLa pacient silenciosa (Amsterdam), Aquí teniu l’esperança que estàveu buscantContes des de la presó Mama desobedient (Ara Llibres) o El convit de Plató (Bernat Metge). Pel que fa a vendes de les tres editorials, s’ha experimentat un creixement del 25% respecte l’any anterior.