La Sala d’Exposicions de la Casa de Cultura d’Olesa de Montserrat va acollir del 6 al 22 de setembre l’exposició “El Llobregat: un riu ple de vida”, creada per Tomás Muñoz i organitzada per la Comunitat Minera Olesana amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olesa. La mostra constava d’una selecció de les fotografies més espectaculars de l’olesà Tomás Muñoz.  La inauguració, que es va fer el dia 6 de setembre, va comptar amb la presència i intervenció de Miquel Riera, alcalde d’Olesa; Tomás Muñoz, l’autor de les fotografies; Joan Arévalo, president de la Comunitat Minera Olesana; i membres del Consell Rector de la cooperativa de l’aigua.

Amb una voluntat artística però alhora divulgativa, l’exposició va permetre al visitant descobrir el riu Llobregat des d’un nou punt de vista. Ho va fer gràcies a la selecció d’instantànies de Muñoz, que a través de l’objectiu, ha sabut capturar els millors paisatges que ofereix l’entorn fluvial al pas per la nostra vila així com la fauna que l’habita.

Més enllà de la bellesa que desprenen les instantànies, a través de la selecció d’imatges d’“El Llobregat: un riu ple de vida” també se’n podia extreure un missatge: el riu és essencial per la vida. En aquest sentit, la mostra convidava també el visitant a reflexionar sobre la importància ecològica que tenen els rius i tot l’espai fluvial que els envolta: des dels boscos de ribera fins les zones humides.

L’olesà Tomás Muñoz és fotògraf especialitzat en retrat d’estudi. Tot i que s’ha format a l’Escola Superior d’Imatge i Disseny de Barcelona (IDEP), ha anat aprenent fotografia de forma autodidacta. Amb anys d’experiència, Muñoz explica que amb la fotografia sempre ha intentat “capturar el moment i escapar de tot allò artificial”. A l’exposició es pot veure part del seu treball com a fotògraf, amb unes instantànies en les quals es fixa tan en la fauna com en el paisatge que l’envolta.

La CMO celebrarà ara el Dia del Soci

A banda d’això, la Comunitat Minera Olesana vol celebrar un any més amb tots els socis i sòcies una jornada ben especial: el Dia del Soci. Al llarg dels anys, la CMO ha anat renovant i ampliant les seves instal·lacions amb l’objectiu de seguir millorant la qualitat de l’aigua d’abastament, sempre amb els criteris de la sostenibilitat en ment.

Per aquesta raó, i amb el desig d’apropar encara més la CMO a tots els olesans i olesanes, els Òrgans Socials de la CMO tenen l’honor de convidar-vos a la visita guiada que tindrà lloc el proper dissabte 5 d’octubre de 2019. Hi haurà refrigeri i una actuació de grallers. El desplaçament es farà amb un bus que sortirà a les 09:30h del matí de la Plaça de l’Oli, al cantó del carrer Anselm Clavé. L’hora de tornada serà a les 13:30h. L’arribada es farà a la mateixa plaça. Cal confirmar l’assistència al telèfon 937781899 o enviant un correu electrònic a correu@cmineraolesana.cat.

D’aquesta manera, la ciutadania podrà conèixer de primera mà tot el circuit que fa l’aigua per esdevenir potable i arribar a les aixetes: des de la seva captació fins al seu subministrament. Alhora, podran descobrir la importància de gestionar l’aigua a través del model cooperatiu que desenvolupa la CMO. L’ETAP és, de fet, un dels elements imprescindibles de la CMO, que també és objecte de visites guiades per part de les escoles, amb l’objectiu de valorar i posar en coneixement de tothom les infraestructures que estan al servei de l’abastament d’aigua que són pròpies.