Fira de Barcelona fa un pas més perquè els esdeveniments s’organitzin sota criteris de sostenibilitat i economia circular. En el marc de la seva estratègia cap al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) durà a terme aquesta iniciativa en els salons BBConstrumat i Piscina Wellness Barcelona amb l’objectiu de convertir-los en esdeveniments amb residu zero, seguint així els passos que va iniciar Smart City Expo World Congress a la seva passada edició.

D’aquesta manera, aquests salons aplicaran, amb l’assessorament de Lavola, criteris d’economia circular per minimitzar l’impacte ambiental que provoca la seva activitat, com la reducció del plàstic d’un sol ús, la utilització de fusta amb el segell del Programa per el Reconeixement de Certificació Forestal (PEFC), no col·locar moqueta o instal·lar-la reciclable o donar els aliments que no es consumeixin a l’ONG Nutrició Sense Fronteres, entre d’altres iniciatives.

Aquests criteris, que ja s’han començat a aplicar a l’Smart City Expo i al Barcelona Building Construmat, s’intensificaran en les properes edicions d’aquests salons i es començaran a implementar en altres, com en la pròxima edició de Piscina & Wellness Barcelona, ​​que tindrà lloc del 15 al 18 d’octubre, en el qual es reutilitzarà l’aigua de les piscines exposades o es recol·lectarà tot el paper sobrant, entre altres mesures.

Smart City Expo, BBConstrumat i Piscina & Wellness, esdeveniments cap al residu zero

Lavola, partner de Fira en aquest projecte, forma part del grup internacional Anthesis i compta amb una dilatada trajectòria de més de 35 anys en què ha ofert els seus serveis a tot tipus d’empreses i institucions per aconseguir la sostenibilitat integral.

Els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) aprovats per a 2015 per l’ONU en la seva Agenda 2030 inclouen des de l’eliminació de la pobresa fins al combat al canvi climàtic, l’educació, la igualtat de la dona, la defensa del medi ambient o el disseny de les nostres ciutats.

A la imatge Josep Jonàs, Director de la unitat de negoci arquitectura i construcció de Fira Barcelona i Antoni Mansilla, Director general de Lavola.