El passat 6 de juliol, la Comunitat Minera Olesana va participar a la primera edició de la Fira de l’Economia Social, Solidària i Cooperativa d’Olesa, impulsada per l’Associació de Veïns de La Rambla – Eixample d’Olesa de Montserrat i La Borrassa. Durant tota la jornada, la Rambla Catalunya es va omplir d’un degoteig constant de visitants atrets per conèixer de prop la CMO i la resta d’empreses vinculades al món de l’economia social presents a la Fira.

Així doncs, la Fira d’Economia Social, Solidària i Cooperativa d’Olesa va servir per visibilitzar i per difondre el projecte i la feina de la CMO, així com també diversos projectes i empreses de l’economia social existents al municipi.

Concretament, a la Fira hi van ser presents empreses de l’economia social i solidària i que, per tant, treballen prioritzant sempre la satisfacció de les necessitats de les persones per sobre del lucre. En aquesta primera edició de la Fira, que també va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olesa, els visitants hi van poder trobar informació sobre alternatives de consum en diferents àmbits. Alguns dels projectes i les empreses que hi van prendre part, més enllà de la Comunitat Minera Olesana, van ser:

  • Transport i Mobilitat | Som Mobilitat
  •  Informació i periodisme | Opcions
  • Assegurances | Arç Assegurances
  • Alimentació | Cooperativa “La Col i Flor”
  • Habitatge | Sostre Cívic (Grup local a Olesa)
  • Banca | Fiare
  • Electricitat | Som Energia
  • Telecomunicacions (telefonia i Internet) | Eticom

La Fira va tenir lloc dins les Festes Populars del Barri de La Rambla – Eixample d’Olesa, que es van celebrar durant aquell cap de setmana. Alhora, la CMO va afegir-se un any més a la commemoració d’aquest Dia Internacional també amb la posada en marxa d’una campanya conjunta amb Aigua.coop que va servir per difondre els beneficis d’apostar per l’economia social.

Concretament, la campanya, distribuïda a través de Facebook, Twitter i Instagram, es va centrar en tres conceptes fonamentals per a la CMO, a qui va agafar d’exemple. Els conceptes van ser sostenibilitat, eficiència i estalvi. Així, l’acció va posar l’accent en el fet que la CMO ha reduït el consum energètic per punt de servei del 89% al 76% des del 2012; que ha abaixat la petjada mediambiental fins a 1,900Tm CO2 cada any, o que el seu model de gestió li permet oferir l’aigua a un preu mitjà per m3 molt inferior al de la majoria de municipis de Catalunya. A Olesa, és d’1,260€, mentre que arreu de Catalunya es situa als 2,458€.