Alento & Zaguán · Ballet Nacional de España

Gran Teatre del Liceu · Barcelona

Dimecres, 31 juliol / 22 h
Dijous, 1 agost / 22 h
Divendres, 2 agost / 22 h
Dissabte, 3 agost / 22 h

Tradició i futur, flamenc i contemporani. Un espectacle sublim de dansa i ritme

Dirigit per Antonio Najarro, Zaguán & Alento és un dels espectacles més reeixits del Ballet Nacional de España. Basat en el amenc tradicional però amb una mirada posada en la revisió del gènere, modernitat i duende van de bracet en una vetllada excepcional. Diversos teatres espanyols, així com coliseus de França i el Japó, han rebut amb un èxit clamorós la proposta del BNE, que barreja el amenc amb el tango i el jazz en una fusió fascinant per a la vista i l’oïda. Fidelitat a la tradició i risc per obrir nous camins són alguns dels eixos motrius d’un espectacle amb el qual el Ballet Nacional de España torna al Liceu després de l’èxit de Sorolla el 2015.

OSV + Juan Diego Flórez

Una nit per a l’òpera romàntica

Divendres, 9 agost / 22h / Festival Castell de Peralada

No és cap secret que el Festival Castell de Peralada sent una profunda admiració i debilitat cap a la veu tenoril. Pels seus escenaris han passat al llarg de més de tres dècades gairebé tots els tenors més preuats de cada generació i, en aquesta edició, torna al festival el gran Juan Diego Flórez. Per a l’ocasió, una de les veus més desitjades i sol·licitades pels millors teatres d’òpera d’arreu del món, tenor del bel canto romàntic per excel·lència, cantarà al costat de la jove soprano Ruzan Mantashyan en una nit on l’aclamat director musical Guillermo García Calvo es posa al capdavant de l’Orquestra Simfònica del Vallès. L’exquisida capacitat en el fraseig i la qualitat vocal d’aguts clars i lluminosos del tenor peruà, sumats a l’aclamada musicalitat i art teatral d’una de les artistes més prometedores de la seva generació, conquistaran el públic amb un programa amb els millors duets i àries del repertori romàntic francès i italià.

Festival de Música de la Cerdanya

Els Ajuntaments de Llívia i Puigcerdà, coorganitzen la 38a edició del Festival de Música de la Cerdanya. S’ha reimpulsat el Festival, reorientant-lo, prioritzant la música clàssica simfònica per davant de la música clàssica de petit format, obrint-se i creant nous públics i aixoplugar altres tipus de músiques i estils. L’objectiu és poder oferir al territori grans orquestres simfòniques, en un territori on no hi ha programació de música simfònica al llarg de l’any, i apropar la música clàssica i els grans autors de la història de la música en un territori on tampoc hi ha programació estable de música clàssica.

Enguany l’Orquestra Simfònica del Vallès torna a actuar i amplia la seva participacio amb tres concerts.

Diumenge 11 agost / 22h / Església de Llívia

Concert Dvorák

Concert per violí en Mi menor, op.53 i Simfonia núm. 9, en Mi menor, op. 95 “Del nou món”

Birgit Kolar, violí · Xavier Puig, director · Orquestra Simfònica del Vallès

Dijous 15 agost / 22h / Església de Puigcerdà

Mozart: Una simfonia d’agost

Música de W.A. Mozart de diferents òperes: Obertura Don Giovanni · “Il catalogo è questo”, ària de Don Giovanni · Obertura de Les Noces de Figaro · Exsultate Jubilate K 165  · “Fin ch’han dal vino” (Brindis del vi), ària de Don Giovanni · Papageno Papagena, duet de La Flauta Màgica i Simfonia núm. 35 en Re major, k 385, Haffner

Joan Garcia-Gomà, baríton · Julia Farrés-Llongueras, soprano · Carles Marigó, piano

Rubén Gimeno, director · Orquestra Simfònica del Vallès

Diumenge 18 agost  / 22h / Església de Puigcerdà

Una galàxia de músiques

Les millors bandes sonores dels darrers 50 anys de cinema de ciencia-ficció (2001, una odisea del espacio, Frankenstein, Jurassic Park, Fahrenheit 451, El planeta dels simis, Superman, Cocoon, Terminator, Blade Runner, Star Trek, E.T., Alien, Encuentros en la tercera fase i Star Wars) amb la narració de l’actor de doblatge Salvador Vidal, la veu de John Travolta, Richard Gere, Liam Nesson, Harrison Ford, Michael Douglas o Ed Harris.

OSV + Giuseppe Andaloro

Festival Torroella de Montgrí

Dijous, 22 agost / 22h / Auditori Espai Ter · Torroella de Montgrí

L. van Beethoven: Concert per a piano i orquestra núm. 2 en Si bemoll major, Op. 19

S. Rakhmàninov: Concert per a piano i orquestra núm. 2 en Do menor, Op. 18

Poc més de cent anys separen els dos concerts per a piano de Beethoven i Rakhmàninov amb els  quals es clausura el 39è Festival de Torroella de Montgrí. Tots dos van ser escrits per dos compositors pianistes que van enlluernar el públic de la seva època amb el seu virtuosisme, i tots dos concerts van ser estrenats pels mateixos compositors al piano. Només un virtuós s’enfronta als dos concerts en una mateixa vetllada, a Torroella ho farà el sicilià Giuseppe Andaloro, brillant pianista de la nova generació italiana d’instrumentistes, acompanyat per l’Orquestra Simfònica del Vallès sota la direcció del mestre Rubén Gimeno.