Les alumnes Alba Tubau i Sandra Eizaguerri, de 2n de Batxillerat, tutoritzades per la professora Laia Hernández, han obtingut el 2n Premi UVIC als millors treballs de recerca de Batxillerat en l’àmbit de les ciències exactes i experimentals, patrocinat per Caixa d’Enginyers.

El treball premiat es titula “L’evolució del diagnòstic molecular de les coagulopaties congènites en l’última dècada“ i se centra en una col·laboració que les alumnes han rebut per part Banc de Sang i de Teixits vinculat a la Vall d’Hebron amb l’objectiu de veure cap a on evolucien les tècniques de diagnòstic relacionades amb les coagolupaties, com ara l’hemofília… Les alumnes han realitzat una mirada retrospectiva de 10 anys enrere tot comparant el mètode antic, el SANGER, amb un nou mètode de diagnòstic anomenat NGS que permet una diagnosi més eficient i uns tractaments més personalitzats i efectius.

Ambdues alumnes volen dedicar el seu futur a la ciència, una estudiant Medicina i l’altra Infermeria.