Abacus cooperativa va iniciar el 18 de març la instal·lació de la nova maquinària “sorter” a la Central Logística, un sistema amb una capacitat de classificació de 8.000 unitats/hora. La instal·lació es va fer a càrrec de l’empresa holandesa Distrisort, amb experiència en empreses com Eroski, Zara i Mango.

Aquest projecte se situa dins del Pla Estratègic 2019-2021 de la cooperativa per implantar un model àgil i competitiu que incorpori millores tecnològiques també en el camp de la distribució. El director general Miquel Àngel Oliva ha destacat la importància d’aquesta classificadora per l’eficiència d’Abacus cooperativa incidint en la millora del repartiment de productes entre les seves botigues i l’e-commerce.

Des del 20 de maig la instal·lació està en funcionament. Les primeres tasques que s’han realitzat són el repartiment de novetats de llibres i la classificació de les devolucions de llibres. De moment, els resultats són molt satisfactoris. El calendari s’està desenvolupant d’acord amb la planificació prevista i ja s’ha guanyat un 50% de temps en el repartiment i enviament de novetats de llibres i un 25% en el tractament de la classificació de devolucions a llibreria.