Suara Cooperativa ha estat la guanyadora del Premi Impacta que reconeix projectes liderats des de l’Àrea de Gestió de Persones amb un impacte positiu dins de l’organització i que atorga la Fundació Factor Humà. El reconeixement recau en l’elaboració i implementació per part de Suara d’una guia consultable online adreçada a l’acompanyament de professionals que passen per un procés de càncer.

Mònica Vázquez, Directora de l’Àrea de Persones de Suara Cooperativa, va recollir el guardó de mans de Pilar Jiménez, Directora de Recursos Humans i Organització d’APM Terminals, l’entitat guanyadora de l’Impacta de l’any passat. Jiménez va declarar que, amb aquesta guia “elaborada de manera participativa, adapten els protocols de Suara per fer un bon acompanyament en els moments més vulnerables de les persones i vetllen per no fer-ho de manera intrusiva, dirigent o interpel·ladora”. També va explicar que “el lliurament del Premi Impacta no vol altra cosa que ajudar a que es conegui aquesta iniciativa encomiable i que serveixi d’exemple per a moltes altres organitzacions”.

Mònica Vázquez va manifestar el seu agraïment i va explicar que aquest projecte “s’ha fet amb el cap però neix des del cor i té com a objectiu donar eines i unificar criteris per als professionals que compartim un fet, malauradament, freqüent en l’entorn laboral”.

En la mateixa gala, celebrada el dia 4 de juny de 2019 al CaixaForum de Barcelona amb més de 300 persones, també es va reconèixer amb el Premi Factor Humà Mercè Sala l’empresa tèxtil Buff®. Aquest guardó s’adreça a organitzacions i projectes que són la concreció pràctica dels principis i valors que l’economista i política catalana Mercè Sala representava -tracte humà, innovació, pragmatisme i visió global-.