Federico Mayor Zaragoza ha estat el padrí dels 1.020 nous graduats que s’incorporen al món professional.

L’acte de graduació de Blanquerna ha tingut lloc el passat 21 de juny del 2019 al Palau Sant Jordi. Ha estat el primer cop que les tres facultats Blanquerna (Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport, Facultat de Ciències de la Salut i Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals) han celebrat l’acte de graduació conjuntament amb un total de 1.020 estudiants dels 13 graus, 5.600 familiars i més de 300 professors i personal d’administració i serveis.

Els presentadors de la cerimònia de graduació, exalumnes de Blanquerna escollits pels estudiants, han estat Agnès Marquès i Joan Maria Pou, tots dos referents destacats en el panorama periodístic actual i exemples de l’Orgull Blanquerna.

Federico Mayor Zaragoza, doctor en Farmàcia, catedràtic universitari, ministre d’educació, director general de l’UNESCO durant dotze anys, co-president del Grup d’Alt Nivell per a l’Aliança de Civilitzacions i, actualment, president de la Fundació Cultura de Pau, ha estat el padrí en l’acte especial de graduació de Blanquerna amb motiu del 70è aniversari de la institució.

Des del setembre, Blanquerna celebra el seu 70è aniversari, una institució amb una proposta educativa universitària i post universitària que engloba cinc grans àmbits de coneixement que són l’Educació, l’Esport, la Salut, la Comunicació i les Relacions Internacionals.

Blanquerna va néixer amb una clara voluntat de servei al país a través de l’educació dels nous mestres. Des de l’inici, l’any 1948, l’Escola de Mestres de l’Església va ser una institució pionera per la metodologia singular, personalitzada, i pel compromís a l’hora d’oferir una educació basada en tres dimensions, a les quals no ha renunciat mai: la humana, l’acadèmica i la professional. L’any 1991 Blanquerna va ser una de les institucions fundadores de la Universitat Ramon Llull, la primera universitat privada de Catalunya.

En aquest enllaç trobareu el vídeo del discurs del padrí de la promoció, Dr. Federico Mayor Zaragoza, aquí el discurs del Dr. Josep Maria Garrell, Rector de la URL, i en aquest altre, el discurs del Dr. Salvador Pié, President de la Fundació Blanquerna.
Trobareu les fotografíes i els vídeos de l’acte al web dels 70 anys de Blanquerna.