El passat 7 de maig, Som* va signar un acord amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya per a la difusió de continguts sobre i per a la comunitat castellera a través de diferents canals i de la nova plataforma Castells.tv durant les properes quatre temporades. L’objectiu és consolidar la comunitat castellera i alhora difondre’n l’activitat arreu del país i del món.

Per fer-ho, les dues parts van acordar continuar impulsant els continguts audiovisuals que actualment cobreixen l’actualitat castellera –la retransmissió de 30 jornades, un programa televisiu setmanal i els resums de les diades més importants de la temporada– així com actualitzar-los, millorar-los, ampliar-los i fer-los accessibles de forma gratuïta a tota la comunitat castellera i aficionada al fet casteller.

Un dels eixos principals d’aquesta nova etapa és la creació del portal web Castells.tv mantenint viva i dinamitzada l’actualitat castellera durant tota la temporada. A través d’aquest portal es podran veure de manera gratuïta les retransmissions d’aquestes 30 jornades castelleres, els resums de les jornades i peces específiques d’anàlisi castellera, així com nous continguts en diferents formats audiovisuals.

A més de la difusió a través del nou portal web, Som* oferirà aquests continguts a diversos canals de televisió, especialment Televisió de Catalunya. Aquest acord també inclou la creació de continguts castellers per arribar al públic internacional, que cada cop té més interès per aquesta activitat.

La primera retransmissió serà el 24 de juny i comptarà amb la producció tècnica de la productora de Som*, SomBatabat, i estarà pilotat pels seus productors executius Marc Roma i Oriol Cortacans.