L’Orquestra Simfònica del Vallès ha presentat el següent concert inclòs en el cicle Simfònics al Palau en coproducció amb el Palau de la Música Catalana: amb direcció del nostre Director Principal Convidat, Víctor Pablo Pérez, el passat dissabte 25 de maig a les 18.30h es va presentar la Simfonia Fantàstica (1830) d’ Hector Berlioz com a obra central.

El programa es completa amb la col·laboració del Cor de Noies de l’Orfeó Català, liderat per Buia Reixach,  traduint  les  “Lletanies a la Verge Negra” de François Poulenc i una partitura de Berlioz indirectament relacionada amb la Simfonia Fantàstica: “La mort d’Ophèlie”.

La interpretació de la Simfonia Fantàstica anirà acompanyada de la projecció de la pel·lícula “Una sinfonía en imágenes” (Morgancrea) on les imatges estan al servei de la música. El film, doncs, està compost per fragments de diferents pel·lícules de cinema mut que segueixen fil per randa el guió exhaustiu que Berlioz va redactar sobre el significat de la partitura.

“Una sinfonía en imágenes” és un projecte de la productora Morgancrea estrenat per Víctor Pablo Pérez al capdavant de l’Orquestra Simfònica de Galícia l’any 2003 dins del Festival la Quincena de San Sebastián. L’Orquestra Simfònica del Vallès el presenta per primer cop a Barcelona després que s’hagi programat durant aquests darrers anys a Madrid, Tenerife, Sidney, A Coruña i Lisboa.

El concert s’emmarca dins els actes de Commemoració del 150 aniversari de la mort de Berlioz.