Abacus Cooperativa ha compartit diverses activitats amb la comunitat d’arreu del territori per apropar la lectura, la cultura i l’educació a les famílies durant tot el mes d’abril i han culminat amb la festa del llibre i la rosa.

Des del dia 2 d’abril, Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil, la cooperativa ha recuperat el cicle d’activitats Petit Sant Jordi i ha dinamitzat, tallers, manualitats i presentacions que han convertit els establiments d’Abacus en un esclat d’activitats literàries.

Abacus Cooperativa ha promogut la quarta edició de l’acció de bookcrossing que es va celebrar el 21 d’abril al Parc d’atraccions Tibidabo, una activitat per a grans i petits que promou l’intercanvi universal i gratuït de literatura.

La cooperativa també ha celebrat un vermut literari al centre de Balmes amb la presència d’autors i música en directe i ha participat en el festival literari Món Llibre, al CCCB, i a la Festa TR3SC.

Un any més, Abacus ha organitzat la innovadora i única campanya de signatures en línia els dies previs a Sant Jordi per oferir la possibilitat de tenir accés als autors des de qualsevol indret. Més d’una trentena d’autors reconeguts com Gonzalo Boye, Raül Romeva, Matilde Asensi, Sílvia Soler o Albert Espinosa han participat en aquesta campanya.

Tota la programació d’activitats per promoure la lectura ha finalitzat amb el dia de Sant Jordi, que enguany no s’ha presentat fàcil, tot just després de Pasqua i amb una climatologia variable, però ha estat un dia d’èxit a les 48 parades i 49 establiments que han comptat amb més de 400 autores i autors signant les seves novetats.