L’any passat, Dies que duraran anys, de Jordi Borràs, va ser un dels llibres més venuts durant la jornada de Sant Jordi i després es va convertir en el llibre editat en català més venut durant el 2018. Encara amb aquest èxit ben viu ja que el volum se segueix reeditant, els segells editorials de Som, Ara Llibres i Amsterdam, arriben al Sant Jordi d’enguany carregats de novetats, algunes ja ben reeixides.

Una de les novetats més escaients per aquesta data és el llibre de David Fernàndez i Lyona, La revolta de Santa Jordina. En aquest llibre il·lustrat, els autors reescriuen la llegenda de Sant Jordi des d’una perspectiva subversiva, crítica i rebel creant una Santa Jordina d’ànima lliure i consciència crítica que no necessita cap cavaller que li tregui les castanyes del foc.

Un dels volums que més bona rebuda ha tingut a les llibreries és Contes des de la presó, d’Oriol Junqueras, que ja entoma una segona edició després d’haver-ne esgotat una primera de 20.000 exemplars.  Es tracta d’un recull de contes que el vicepresident de la Generalitat ara empresonat ha anat enviant als seus fills Lluc i Joana. S’hi apleguen trenta-set històries il·lustrades per una trentena d’artistes i basades en llegendes, curiositats científiques, experiments i paraules de tendresa.

Encara en l’àmbit de la ficció, tres dels autors més estimats del catàleg d’Amsterdam arriben a Sant Jordi amb novetat: Milena Busquets publica el recull d’articles en premsa Homes elegantsCamilla Läckberg, La gàbia d’orMarc Pastor, Els àngels em miren. A més, el segell editorial també aposta per una nova veu catalana, la de l’Uri Costak a la seva primera novel·la, L’estilita.

I finalment en no-ficció, el periodista Jan Stocklassa recupera les investigacions d’Stieg Larsson sobre l’assassinat no resolt del primer ministre suec Olof Palme i les recull a Stieg Larsson. El llegat; Ramón Cotarelo publica el seu Discurso a la nación catalana, en el que a través de la història i el dret traça arguments per explicar l’emergència i la importància del moment actual en l’independentisme català; Esther Vivas reivindica una mirada feminista sobre la maternitat, el part i la lactància amb Mama desobedient, i Lolita Bosch i Oriol Malet parlen, en el llibre il·lustrat Aquí tenim l’esperança que estàvem buscant, de vint-i-nou persones que han treballat pels conceptes de justícia, art, pau, dignitat dels pobles, dret de les dones, igualtat de les ètnies,…

A més a més, arriben les versions castellanes d’Esperança i llibertat, el llibre que Raül Romeva va escriure des de la presó i que en català ja va per la tercera edició, i de Fins que siguem lliures, que també en català arriba a la sisena edició.