L’Orquestra Simfònica del Vallès, en continua recerca de nous formats artístics i d’apropar nous públics als auditoris, dóna un pas més i presenta una producció molt especial, molt més que un concert… i molt més que una obra de teatre!

Papà Mozart amb Roger i Joan Pera és un espectacle que uneix música, però també teatre i història, que té com a protagonista a un dels pocs i veritables genis de la música i de la història: Wolfgang Amadeus Mozart. Joan Pera i Roger Pera, pare i fill, interpreten respectivament Leopold Mozart i Wolfgang Amadeus Mozart, pare i fill també, en un assaig sobre la seva complicada relació amb llibret a càrrec del dramaturg Sergi Belbel, direcció d’escena de Miquel Gorriz i direcció musical de Rubén Gimeno (antic titular de l’OSV) gaudirem de la música eterna de Mozart que serà el fil d’or amb què cosirem les emocions difícils i extremes que desvetllen tota trobada amb sang de la teva sang. Per a estimar més Mozart fill a través de Mozart pare.

Programa musical basat en les obres cèlebres de W. A. Mozart: Obertura Don Giovanni, La flauta màgica, Les noces de Fígaro, Simfonia de les joguines, Simfonia Concertant, Sonata alla turca, Simfonia núm. 41“Júpiter”, entre d’altres.

Serà la primera vegada que tots dos actors, pare i fill, treballaran junts en una producció musico-teatral feta a mida, del qual Joan Pera ha dit que aquesta era “la nostra història: un pare amb un fill talentós i un fill amb una estimació envers el pare, però que prefereix les seves obres i dur la seva vida”. De fet, va ser el seu fill, Roger Pera, qui va descobrir la correspondència de la família Mozart, “perquè ens hi vaig veure reflectits. Perquè malgrat que ells són Mozart i nosaltres som de Mataró, la seva és una història de molts pares i molts fills”. El projecte va quedar en un calaix durant molts anys, fins que la Simfònica del Vallès li va oferir a Joan Pera i Roger Pera, fer realitat el projecte més important de les seves vides.

Dues versions, un únic espectacle. Gira de concerts:

Papà Mozart amb Roger i Joan Pera s’estrena al Teatre La Faràndula de Sabadell el 8 de març, dins de la temporada de concerts simfònics que la formació vallesana realitza per a l’Ajuntament de Sabadell.

L’espectacle contempla dues versions: versió orquestral (amb una formació de 40 músics + 2 cantants) i la versió de cambra (6 músics). En funció de l’espai i calendari de cada auditori i/o escenari, s’ha programat una gira de 7 concerts que acolliran durant el mes de març i agost de 2019 el mateix espectacle en versió orquestral i en versió de cambra:

  • 8 de març 2019 – Teatre La Faràndula de Sabadell – Versió orquestral
  • 9 de març  2019 – Palau de la Música Catalana – Versió orquestral
  • 16 de març 2019 – Teatre Jardí Figueres – Versió orquestral
  • 22 de març 2019 – Centre Cultural Terrassa – Versió orquestral
  • 23 de març 2019 – Teatre Auditori de Llinars del Vallès  – Versió de cambra
  • 24 de març  2019 – Auditori de Lloret de Mar – Versió de cambra
  • 15 d’agost 2019 – Festival de la Cerdanya de Puigcerdà – Versió orquestral