Lavola anuncia una fusió amb Anthesis Group, una consultora de serveis i solucions de sostenibilitat global, amb seu a Londres i amb una presència consolidada en els mercats d’Àsia, Europa, Pròxim Orient i Nord Amèrica, zones geogràfiques complementàries en les què treballa Lavola. La fusió, que permet a l’empresa catalana integrar-se en aquest grup internacional, farà possible que sigui una consultoria encara més especialitzada en sostenibilitat i ampliï el seu abast geogràfic.

La nova corporació, que permet a l’empresa catalana integrar-se en aquest grup internacional però mantenir la marca de Lavola, sumarà més de 450 treballadors desplegats en 14 països.

Pere Pous, president fundador de Lavola, considera que “amb aquesta aliança estratègica, Lavola reforça la seva cartera de serveis, fet que li permetrà donar resposta a projectes internacionals de gran envergadura. La participació al nou grup aportarà la suma d’expertesa, eines, metodologies, coneixement i innovació, i permetrà a Lavola accedir a un mercat internacional. Així mateix, Anthesis pot expandir-se a Espanya, Andorra i Colòmbia”.

La direcció de l’empresa es congratula de “l’abast de l’entesa que reforça la vocació internacional de la companyia” ja que s’obren noves perspectives per als professionals que desitgin desenvolupar una carrera amb més projecció perquè “podran participar en projectes globals arreu del món”, ha assegurat Pous.

Per la seva banda, Stuart McLachlan, director general del Grup Anthesis, afirma que “Anthesis està ben situada per convertir-se en la principal especialista en sostenibilitat del món i aquesta és clarament una fita important en el viatge de l’empresa. Estem molt contents d’haver-nos trobat Lavola, una firma que reflecteix molts dels valors i especialitats d’Anthesis, amb base a un mercat que és cada cop més progressiu i important a Europa i Sud Amèrica. Veiem moltes oportunitats per traslladar l’experiència de Lavola als nostres clients i mercats de tot el món, i per enfortir encara més la seva posició als seus mercats nacionals i internacionals. Estem encantats que Lavola hagi triat unir-se a nosaltres i estem encantats de donar la benvinguda als nostres nous col·legues al Grup Anthesis”.

Dues empreses, una mateixa ànima

La trajectòria de Lavola i la d’Anthesis han seguit camins similars. Una i altra empresa comparteixen la vocació i un model de governança compartit.

Lavola 1981 SA és una empresa especialitzada en sostenibilitat i pionera a Espanya que s’ha significat per buscar aliances al territori amb organitzacions, entitats i persones compromeses per fer un món més sostenible i acompanyar-les en la seva transformació. Amb més de 35 anys d’història i amb un equip pluridisciplinari de més de 200 persones, Lavola ofereix solucions que busquen donar respostes a necessitats diverses dins dels àmbits de l’educació ambiental, la consultoria i la comunicació amb l’experiència en diferents sectors, tant públics com privats, des de les seus de Barcelona, Manlleu, Madrid, Bogotà i Andorra.

Anthesis, per la seva part, fundada l’any 2013 (amb aproximadament 250 experts d’11 països), s’ha especialitzat en el desenvolupament d’estratègies de sostenibilitat amb enfocament financer avalades per l’experiència tècnica i la implicació d’equips innovadors de tot el món.

Anthesis s’enorgulleix de ser una empresa majoritàriament propietat dels seus treballadors i molts dels membres de Lavola passaran a ser treballadors accionistes. En l’actualitat, Anthesis té una facturació bruta de 32 milions d’euros aproximadament, tres vegades superior a la que registra Lavola, que va tancar l’any 2018 amb una facturació de 10 milions d’euros.

Lavola és la tercera incorporació al Grup Anthesis, que enforteix les ambicions de creixement després de l’adquisició de GoodBrand i de MADE-BY.

La integració suposa una oportunitat per tenir més impacte i implantar una missió de negoci centrada en la sostenibilitat i el desenvolupament d’una economia que garanteixi el futur del planeta, mitigui les causes del canvi climàtic i eviti les conseqüències socials i econòmiques que se’n derivin.

Les empreses Socios Financieros de Madrid, Herrero Clusellas advocats d’Andorra i Signia consultors de Vic han ajudat en que l’operació es portés a terme.