La Sala d’Exposicions de la Casa de Cultura d’Olesa de Montserrat acollirà a partir del divendres 1 de març l’exposició “Aigua i economia social: 150 anys de la Comunitat Minera Olesana”, organitzada conjuntament per la CMO i l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat. La mostra, que es podrà visitar fins el 31 de març, s’emmarca dins la intensa celebració del 150è aniversari de la CMO, que ja es va iniciar l’any passat amb diversos actes.  La inauguració es farà el divendres 1 de març, a les 8 del vespre, a la Casa de Cultura.

L’exposició, que té una voluntat divulgativa, permetrà al visitant fer un recorregut per la història de la cooperativa de l’aigua, una entitat singular a Catalunya, així com descobrir-ne el seu funcionament, conèixer de més a prop el món de l’economia social i el cooperativisme, i prendre consciència sobre l’ús que fem els olesans i les olesanes de l’aigua. De fet, la mostra s’emmarca també dins els actes de celebració del Dia Mundial de l’Aigua, que se celebra el 22 de març i que enguany té com a lema “l’ús i l’abús dels plàstics, el seu impacte i què fas tu per minimitzar-ne els efectes”.

La mostra constarà de quatre espais: “L’aigua al món”, destinat a destacar la importància d’aquesta substància per la vida de l’ésser humà i a denunciar-ne el seu malbaratament; “150 anys d’història”, que mostrarà l’evolució de l’actual cooperativa durant els seus 150 anys de trajectòria; “La Comunitat Minera Olesana, avui”, que s’endinsarà en l’estat actual i el funcionament de la Comunitat Minera Olesana; i “Economia Social”, enfocat a divulgar els beneficis de seguir el model cooperatiu.

I és que, cada vegada que obrim l’aixeta de casa, es produeix un fet extraordinari: en surt aigua. Darrere d’aquest gest, però, s’hi amaga un engranatge complex. A Olesa de Montserrat, qui el fa girar és una cooperativa: la Comunitat Minera Olesana. Amb una família de més de 10.000 socis i 150 anys d’experiència, la cooperativa de l’aigua treballa intensament amb una premissa clara: lluitar per oferir als olesans i olesanes una aigua amb totes les garanties qualitat, tot practicant els valors de l’economia social.