SomUn total de 69 títols competeixen en la categoria de narrativa en el XXI Concurs Literari Roc Boronat en Llengua Catalana que convoca l’ONCE Catalunya amb el suport de Som Ara Llibres. Aquesta és la segona participació més alta al llarg de la història dels premis. L’obra guanyadora serà publicada pel segell de ficció Amsterdam Llibres. A la categoria de prosa per a persones cegues o amb discapacitat visual greu se n’han presentat set.

Els objectius d’aquest concurs literari, que l’ONCE convoca des del 1999, són donar suport i estimular els escriptors i poetes en català i fomentar la creació literària en aquesta llengua entre les persones amb discapacitat visual. Consta d’una modalitat en prosa oberta a persones de més de 18 anys (incloses aquelles amb ceguesa o discapacitat visual greu). L’obra guanyadora la publicarà el segell Amsterdam de l’editorial Som Ara Llibres i rep una dotació econòmica de 6.000€ i una escultura amb una placa gravada. En la modalitat de prosa exclusiva per a persones cegues o amb discapacitat visual greu, a partir de 16 anys, l’obra guanyadora es premia amb 900€ i una escultura amb una placa gravada.

El jurat està format per: Enric Botí, delegat territorial d’ONCE a Catalunya; Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya; Vicenç Villatoro, escriptor; Leandro Lamor, delegat de l’agència EFE a Catalunya; Júlia Bacardit, periodista, editora de la revista literària Branca; Joan Carles Girbés, director editorial d’Ara Llibres; Anna Punsoda, periodista i escriptora i David Bernardo, president del Consell Territorial d’ONCE Catalunya.

A la darrera edició va resultar-ne guanyadora Anna Punsoda per l’obra Els llits dels altres, la seva primera novel·la. L’obra relata la història d’una dona de trenta anys que fa memòria dels episodis que més han marcat la seva vida. Construïda en capítols breus que fan salts en el temps, es tracta d’una novel·la escrita amb una prosa neta i contundent, devastadora i alhora tendra, que fa de la sobrietat i la cruesa la seva marca literària.

L’acte de lliurament dels guardons tindrà lloc el 21 de març a dos quarts de vuit del vespre a l’Auditori de l’ONCE.