Suara ha posat en marxa el SuaraLab, el laboratori d’innovació social de la Cooperativa ubicat al 22@ de Barcelona, que neix amb l’objectiu de donar resposta als reptes socials de forma disruptiva per transformar l’entorn i l’atenció a les persones. L’acte de presentació pública va tenir lloc el passat dimecres 16 de gener amb l’assistència de més d’un centenar de persones del sector social, innovació, emprenedoria, universitats i empreses i va ser presidit per la directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, Joana Barbany. “És important humanitzar la tecnologia: una experiència com el SuaraLab permet que les dones ens impliquem més en la innovació tecnològica en un sector molt masculí”, va dir Barbany.

El director d’Innovació de Suara, Jordi Picas, va constatar que SuaraLab “permetrà desenvolupar projectes i serveis digitals en l’àmbit d’atenció a les persones, reforçar la intraprenedoria i l’ecosistema startup, i fer arribar la innovació a tots els projectes de l’organització”. Fruit d’aquesta aposta per la innovació, el SuaraLab impulsa espais de cocreació ajuntant professionals, clients, persones ateses i experts per generar noves idees i projectes a través de metodologies àgils. La directora general de Suara, Àngels Cobo, va subratllar la importància de “pensar l’ús de la tecnologia perquè ens acompanyi en el treball de cura de les persones”

Després dels primers mesos de funcionament del SuaraLab ja s’han començat a incubar alguns projectes d’innovació com la posada en marxa de l’aplicació mòbil Infobarris, el programa Peers per a l’atenció al sensellarisme o el programa Bcn4All per fomentar el turisme inclusiu, entre d’altres. Els projectes incubats es van presentar en el transcurs de l’acte de presentació del SuaraLab, que també va incloure la xerrada de Xavier Ferràs “Una mirada al futur: l’impacte de la disrupció tecnològica en l’economia i la societat” i va servir de tancament dels actes de commemoració dels 10 anys de Suara Cooperativa.