OSVExisteixen composicions que al llarg de la història musical s’han convertit en veritables fites per a la societat amant de l’art de combinar diferents sonoritats. Aquestes s’han constituït en “matèria obligatòria” per a les orquestres però també pels solistes. El “Concert per a piano i orquestra núm 2 en Do menor” de Serguei Rakhmàninov, n’és una. Hi ha qui diu que és el concert per a piano més melancòlic que s’ha escrit mai.

L’Orquestra Simfònica del Vallès presenta el setè concert de la temporada Simfònics al Palau, “El piano de Rakhmàninov” celebrant tres concerts durant el primer cap de setmana de febrer: Centre Cultural Terrassa (divendres 1/feb · 21h), Palau de la Música Catalana (dissabte 2/feb · 18.30h) i Auditori Enric Granados de Lleida (diumenge 3/feb · 19h).

El concert presenta com a solista el pianista Nikolai Kuznetsov, un jove talent de l’escola russa, guanyador del Concurs Internacional de piano Ricard Viñes 2018, celebrat el passat mes de juliol a l’Auditori Enric Granados de Lleida. Ell serà l’encarregat de transportar-nos a l’univers melancòlic del geni de Rakhmàninov.

El concert, dirigit per Lucas Macías, que ja va col·laborar amb l’OSV fa dues temporades es completarà amb la Simfonia núm. 1 “Somnis d’hivern” de P.I. Txaikovski, i estrenarà l’obra Stanza I, del català Josep Maria Guix, compositor resident aquesta temporada al Palau de la Música Catalana.