La Passió d’Olesa de Montserrat s’ha omplert aquest diumenge per viure el concert del 150è aniversari de la Comunitat Minera Olesana. En una de les cites més esperades de l’any, els 1.300 assistents al teatre olesà han gaudit de l’espectacle ‘Una galàxia de músiques’ a càrrec de l’Orquestra Simfònica del Vallès.

L’esdeveniment, gratuït per a tot el públic, ha començat amb la projecció l’emocionant vídeo institucional del 150è aniversari, que repassa la trajectòria de la cooperativa de l’aigua des de la seva fundació, el 8 de desembre de 1868, i tot recorrent els diferents moments històrics i la transformació de la CMO per adaptar-se a les necessitats de la vila i oferir un servei d’aigua de qualitat.

El periodista olesà Albert Galceran ha presentat l’acte i ha donat pas a les paraules de Joan Arévalo, el president de la CMO. “L’objectiu principal de la CMO, des de la seva fundació, era donar un servei d’aigua eficient. Volem recordar les persones que han format part dels diferents equips de govern”, ha dit.

A més, el president ha parlat també en clau de present i futur, tot fent referència a alguns dels principis de la cooperativa: “En la gestió del servei s’ha treballat sempre per ser sostenible, mai pel guany econòmic. Hem d’aprendre a conjugar més el verb compartir que el tenir. La CMO té un gran passat, un innovador present i un esperançador futur”.

A més, Arévalo ha dedicat unes paraules a Jaume Morera, membre del Consell Rector que va morir aquest 2018 poc abans de la presentació del seu llibre sobre la història de l’aigua a Olesa.

A continuació, la música s’ha convertit en la protagonista de la tarda. Sota la batuta del director Rubén Gimeno, l’Orquestra Simfònica del Vallès ha iniciat el seu repertori amb una banda sonora recordada com és la de la pel·lícula Frankenstein en una primera part que s’ha tancat amb la melodia inconfusible del film Jurassic Park, de John Williams.

Abans d’iniciar la segona part del concert, el vicepresident de la CMO, Jaume Parent, i la resta de membres del Consell Rector i òrgans socials, han sorprès el president de la CMO, Joan Arévalo, a qui han demanat pujar a l’escenari  juntament amb la seva esposa, Margarita Álvarez, per oferir-li unes paraules d’agraïment per la trajectòria dels darrers anys que ha permès a la cooperativa arribar als 150 anys. “Valorem molt el teu encert en la transformació de l’entitat per acollir-se al model cooperatiu. El resultat és una cooperativa que s’ha convertit en un referent clar en el moviment cooperatiu català i en el sector de l’aigua”.

A més, Parent ha lliurat a Joan Arévalo el llibre ‘Recull històric de l’aigua d’Olesa’, de Jaume Morera, amb una edició especial dedicada per part dels membres del Consell Rector. Per la seva banda, Margarita Álvarez, a qui han reconegut el seu recolzament incondicional a la cooperativa, ha rebut un ram de flors. Arévalo ha agraït emocionat el reconeixement rebut.

Tot seguit ha començat la segona part de l’espectacle. Novament la música de John Williams ha obert i també tancat el repertori, amb la banda de sonora de Superman, primer, i la d’Star Wars per posar fi al concert.

El públic ha reconegut amb un intens i extens aplaudiment, i en peu, la gran interpretació de l’Orquestra Simfònica del Vallès, que han traslladat a tots els assistents a moments mítics de la història del cinema contemporani.

La CMO continuarà els actes del 150è aniversari el 2019 amb l’Assemblea General Extraordinària del mes de febrer o l’exposició sobre el segle i mig de la CMO durant el mes de març, entre d’altres.