«Vaig agafar el nen en braços perquè no veiés aquell horror. No sé com explicar-ho, però de sobte em vaig dir: “No tinc por de morir.” Enmig d’aquell disbarat es veia tanta humanitat! Tots es preocupaven els uns dels altres.»

És el testimoni de la Maria Requena, una infermera de Cartagena que el dia 17 d’agost del 2017 era de vacances a Barcelona i buscava un record del Barça a les Rambles. Va sentir crits en veure la furgoneta atropellant la gent, es va refugiar en un quiosc i va agafar el fill d’una família ferida en l’atemptat. Forma part dels testimonis del llibre Les infermeres en l’atemptat del 17A, en el qual ha participat la Dra. Carme Vila, professora de la Facultat de Salut que forma part del grup FEBE, un col·lectiu de professores universitàries, infermeres, que es dediquen a recollir la feina infermera per a la història. El llibre combina els testimonis de molts professionals de la infermeria que van viure en primera persona l’atenció sanitària aquell dia a Barcelona i Cambrils amb relats més professionals de la tasca de la infermeria en les emergències extrahospitalàries. La Dra. Carme Vila ha desenvolupat bona part de la seva vida professional a urgències hospitalàries, i també es dedica a la cooperació internacional acompanyant els estudiants de la Facultat de Salut.

Llegeix tota l’entrevista