ESGAntoni Duran Piñero, director de l’Àrea de Qualificacions Professionals de l’Escola Sant Gervasi Cooperativa de Mollet, ha estat un dels sis guardonats dels III Premis del Consell Català de Formació Professional. Els altres cinc són Caterina Casado Latorre, Àngel Lluís Miguel Rodríguez, Vicenç Mauri Claret i Xavier Farriols Sénder. Tots ells van ser seleccionats per un jurat format per Fabián Mohedano, president del Consell, i pels membres de la Comissió Permanent d’aquest òrgan –assistit per les secretàries executiva i adjunta– en reconeixement a les seves trajectòries personals i al seu esforç per impulsar iniciatives innovadores i d’èxit en diversos àmbits de la formació professional,  com ara la pedagogia, la gestió, l’assessorament, la qualitat, l’adequació a les necessitats del mercat de treball i la cooperació entre centres de formació i empreses.

De Duran (Badajoz, 1960), se n’ha destacat la seva voluntat de constituir un espai de formació i qualificació sota les directrius del model Europeu de les Qualificacions Professionals i sota els requeriments de la formació i l’aprenentatge permanent per treballadors i treballadores.

Vinculat als valors i les formes de l’economia cooperativa que han configurat l’Escola Sant Gervasi, Duran participa activament en projectes d’emprenedoria i ocupació i treballa amb escoles i centres de formació professional per crear instruments de reflexió destinats a potenciar una oferta formativa professional flexible, integrada i de qualitat. En aquesta línia, col·labora en àmbits institucionals i privats del Vallès, assessorant i elaborant programes de formació ocupacional i foment del cooperativisme. Al Baix Montseny col·labora per oferir cicles formatius i també en un centre de formació i qualificació professional en l’àmbit de les activitats físiques i esportives, i ha iniciat un procés de disseny i definició per un projecte de qualificacions professionals en l’àmbit de la logística integral.

El lliurament dels premis va tenir lloc el passat dilluns 26 de novembre, a l’Espai BIT de l’Hospitalet de Llobregat, en un acte presidit pel conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani.