Suara va celebrar dissabte 24 de novembre la seva Assemblea General al Centre de Convencions Internacionals de Barcelona coincidint, aquest 2018, amb el 10è aniversari de la creació de la Cooperativa. La celebració va incloure l’elaboració d’un grafit commemoratiu i la construcció d’un pilar de quatre per part de la colla Castellers de Barcelona, a més de recollir l’experiència dels 10 anys per part de cadascun dels equips de Suara.

La celebració va comptar amb la presència del secretari d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Francesc Iglesies, i del Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum de l’Ajuntament de Barcelona, Álvaro Porro, a més de representants de la Federació de Cooperatives de Treball i la Sectorial d’Iniciativa Social, la Confederació, ECAS, Fedaia, FEPA, Grup Clade, Fundació Intermedia, Respon.cat i Garbet, entre d’altres.

El secretari d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Francesc Iglesies, va posar en valor el model de participació democràtica de Suara: “Les noves generacions volen exercici els seus drets, volen participar del consum amb valors i comprometre el seu futur professional amb feines que tinguin sentit”. En relació a la prestació dels serveis públics, Iglesies va reflexionar en el marc de la futura llei de concertació social: “Al marge de la llei de contractes del sector públic, intentarem consolidar un marc que impulsi l’economia social i models de gestió dels serveis socials que no estiguin mercantilitzats, que es basin en la democràcia econòmica i el treball digne”.

L’expresident de Suara Miquel Moré va intervenir recordant els orígens de la Cooperativa i els èxits assolits durant aquests 10 anys: “Hem après que és possible créixer sense perdre els valors, hem après a escoltar les persones, a enriquir-nos i viure des de la nostra diversitat i diferències. Suara és un exemple de sostenibilitat econòmica que gestionem amb prudència i criteri. La història dels 10 anys ens empeny a continuar i a escriure el futur”.

La presidenta del Consell Rector, Montserrat Pujol, per la seva banda, va posar el focus en el present i el futur: “Hem de fomentar que l’economia social tingui un paper rellevant en la prestació dels serveis d’atenció a les persones. Ens caldran serveis que atenguin les necessitats reals de les persones: per infants i joves, pels que pateixen l’exclusió social en la seva màxima cruesa, pels adults i les famílies que pateixen solitud, pels presos que estan refent les seves vides, per la gent gran que vol veure la dignitat de la seva vellesa, per les dones víctimes d’una societat masclista… Tenim la capacitat d’emprendre aquest canvi i impulsar una societat millor”.

L’espai formal de l’Assemblea va incloure, entre d’altres, l’elecció del primer Comitè d’Ètica de Suara i la provisió d’un fons per desplegar projectes de transformació de l’entorn vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU (Agenda 2030).