AbacusAbacus cooperativa ha presentat la campanya “Jugar a canviar el món” que té com a objectiu reivindicar el dret de les nenes i els nens a jugar de forma lliure, sense estereotips i de forma inclusiva. I per fer-ho es parteixen dels valors propis que han acompanyat a la cooperativa en els 50 anys d’existència donant veu als protagonistes, els infants.

Aquests a través d’’un manifest reivindiquen el seu dret a jugar de forma lliure, amb una mirada oberta i fugint dels estereotips o idees preconcebudes de les persones adultes. A l’hora també reclamen que juguem amb ells amb aquesta visió transformadora. Els nens i les nenes com a futura generació ens reclamen el seu dret a jugar a canviar el món per fer-lo millor.

I aquesta reivindicació es pren en primera persona des d’Abacus cooperativa fent públic el seu compromís amb el dret al joc com a eina de transformació social i posant a disposició de les persones sòcies i clientes un catàleg de Nadal que trenca amb els estereotips, que és educatiu i que conté píndoles informatives per prendre consciència del joc i els seus beneficis.

A més a més. enguany Abacus ha elaborat unes fitxes educatives per a mestres, educadors/es i famílies amb les que treballar el valors del joc. Aquestes aprofundeixen sobre la importància i com treballar amb els infants el dret a jugar, el joc com a eina educativa, com a trencador d’estereotips, com a estratègia d’inclusió i com a element col·laboratiu. Per fer aquests continguts la cooperativa ha comptat amb la col·laboració de Fundació Pere Tarrés, Fundesplai, L’hora Lliure, Unicef i l’Associació Rosa Sensat.

Consulta la campanya aquí.