Barcelona acollirà la tardor del 2019 la primera edició del Festival Clàssics, impulsat per La Casa dels Clàssics, una iniciativa del Grup Som, i coorganitzat pel Grup Focus. Clàssics és una cita anual per reivindicar la importància dels clàssics, per vincular-los amb les energies creatives d’avui i reflexionar sobre temes que han preocupat des de sempre la humanitat.

Alessandro Baricco ha donat la benvinguda a la primera edició del Festival a través d’una conferència sobre La Bellesa, el concepte que guiarà el primer Clàssics. El text de Baricco és la base sobre la qual treballaran, durant un any, artistes com  Àlex Rigola, Josep Maria Pou o Paula Bonet  que oferiran les seves obres dins el festival.

La Casa dels Clàssics és una institució sorgida de la Bernat Metge que promou la creació, el pensament i la difusió dels clàssics universals. El Festival Clàssics és un dels seus projectes més rellevants, juntament amb l’obra Aurea dicta de Miquel Barceló i la continuació de la Bernat Metge.