Abacus cooperativa ha estat distingida amb la Creu de Sant Jordi, per la seva destacada aportació al cooperativisme de consum, des de fa cinquanta anys. Abacus és un projecte col·lectiu -amb més d’un milió de socis i sòcies i 48 establiments a Catalunya, València i les Balears-, que ha esdevingut un referent a partir de valors com l’equitat, la sostenibilitat i el consum responsable. La destacada acció transformadora de la cooperativa en els àmbits de l’educació, la cultura i el lleure a Catalunya ha suposat aquest reconeixement institucional.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims guardons que pot rebre una persona o entitat per part de la Generalitat de Catalunya. Es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o entitats jurídiques que, pels seus mèrits, hagin destacat a Catalunya. L’entrega es durà a terme en un acte oficial el proper 23 de juliol al Palau de la Música.