El dissabte 22 de setembre va començar la 23a temporada del cicle Simfònics al Palau, que protagonitza l’Orquestra Simfònica del Vallès al Palau de la Música Catalana. El cicle, en coproducció amb la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana ha esdevingut quelcom amb identitat pròpia: innovació, proximitat i qualitat són els seus valors i any rere any la programació aposta per apropar la clàssica a nous públics i innovar en formats escènics. Un camí que continua donant els seus fruits: s’ha  augmentat el nombre de públic assistent total en més de 1.500 persones. En total, 18.492 persones han gaudit dels concerts a la Sala Modernista la darrera temporada, amb una mitjana de públic de 1.422 espectadors per concert (en front dels 1.304 de la temporada passada), el que significa un augment de tres punts en la ocupació mitjana, arribant al 68%.

El lema d’aquesta temporada, tal com explica el leitmotiv Som clàssics, som moderns, s’han programat dotze concerts més un d’extraordinari que reuneixen alguns dels més grans artistes: de Beethoven a Chopin, de Dvorák a Bernstein, de Rossini a Offenbach, de Mozart a Fauré, de Herrmann a Williams, en un repertori que abraça simfonies, concerts, bandes sonores, danses, valsos, obertures i fins i tot dos rèquiems.

La Novena Simfonia de Beethoven va donar el tret de sortida a l’edició d’enguany. , que convida a grans figures internacionals i també nacionals, i persisteix en la voluntat de continuar experimentant en formats. Així l’OSV presenta La Setena de Beethoven (8/06/19) dirigida per Nuno Coelhoi la violonista, Birgit Kolar, interpretarà el Concert per a violí, op. 53 d’Antonin Dvorák, entre molts altres.