La Universitat Ramon Llull apareix un cop més en un rànquing internacional que destaca el bon nivell d’ocupabilitat dels seus graduats. En aquest cas, el prestigiós rànquing Graduate Employability 2019, promogut per la consultora britànica Quacquarelli Symonds (QS). Aquest posicional la URL en el rang 251-300 mundial d’universitats amb millors indicadors d’ocupabilitat. Així mateix, 14 universitats de l’Estat han estat escollides pel rànquing, de les quals la URL és una de les 5 catalanes seleccionades.

Aquesta classificació, que selecciona 500 universitats d’arreu del món, ha tingut en compte 5 indicadors: la reputació entre els ocupadors, que té en consideració la opinió de 40.000 ocupadors encarregats de triar les universitats amb els graduats més competents, innovadors i eficients; els resultats dels graduats, que destaca les universitats amb les empreses globals i la col·locació laboral dels graduats en aquestes empreses; la connexió entre ocupadors i estudiants, que quantifica el nombre d’actuacions que es fan en un campus universitari, com ara les sessions de networking o fires de treball; i, finalment, la taxa d’ocupació dels graduats en els 12 mesos posteriors a la finalització dels estudis.

Aquests bons resultats se sumen als aconseguits en les dues darreres edicions del rànquing d’ocupabilitat elaborat pel Times Higher Education, que va situar novament la URL al top 100 mundial. En aquella ocasió, la URL es va posicionar com l’única universitat catalana i una de les tres espanyoles entre les 150 universitats del món més ben valorades per les grans empreses a l’hora de contractar els seus graduats.