Els socis i sòcies de la Comunitat Minera Olesana van gaudir aquest dissabte 22 del Dia del Cooperativista. Després de trobar-se a la Plaça de l’Oli d’Olesa, els participants es van dirigir en autobús a l’Estació de Tractament d’Aigua Potable Mas de les Aigües per rebre una visita guiada a càrrec del Consell Rector i els professionals de la cooperativa de l’aigua.

Els visitants van veure de prop les instal·lacions que s’encarreguen del tractament de l’aigua que arriba a les aixetes olesanes i les millores fetes a l’espai en el darrer any.

Joan Arévalo, president de la CMO, va parlar davant dels socis i sòcies de la importància del model de gestió cooperatiu de la Comunitat, sota els principis de l’economia social i de la història de l’entitat olesana.

Arévalo, juntament amb Miquel Egea, director gerent de la CMO, van acompanyar els cooperativistes per les diferents instal·lacions explicant tot el procés des que l’aigua del riu és captada pels pous fins que surt en direcció a les cases i van respondre a totes les preguntes dels associats.

Al final de l’acte, tots els  participants van rebre la samarreta commemorativa dels 150 anys abans de fer-se una foto final de grup i gaudir d’un petit refrigeri.

D’aquesta manera es posen en marxa els actes del 150è aniversari de la CMO, que veuran el seu punt àlgid el proper mes de desembre amb un acte institucional a la Passió d’Olesa.

Aquestes són les dates principals de la commemoració del 150è aniversari:

  • 22 de setembre: Dia del Cooperativista. Inici dels actes del 150è aniversari amb els socis de la CMO, tot celebrant el Dia del Cooperativista amb una visita a l’ETAP Mas de les Aigües.
  • 20 d’octubre: Assemblea Extraordinària. A les 18h, Assemblea Extraordinària commemorativa del 150è aniversari.
  • 23 de novembre: Presentació de llibre commemoratiu dels 150 anys. A les 19:30 hores a la Sala d’Actes de la CMO, presentació del llibre ‘Recull històric de l’aigua d’Olesa. 150 anys de la fundació de la Societat Minera Olesana’.
  • 1 de desembre: Acte Institucional del 150è aniversari. A les 11 hores al Casal Catequístic.
  • 8 de desembre: Ballada de Sardanes amb la Cobla Vila d’Olesa. La trobada es farà a la Plaça de la Sardana en un acte fet conjuntament per la CMO i l’ACF Olesa Sardanista.
  • 16 de desembre: Concert de l’Orquestra Simfònica del Vallès. A les 18 hores a La Passió d’Olesa.
  • 1 de març: Inauguració de l’exposició dels 150 anys. S’ubicarà a la Casa de Cultura fins al dia 31 de març i també s’emmarcarà en la celebració del Dia Mundial de l’Aigua. L’exposició ha estat promoguda per la CMO i pel Departament de Cultura de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat.