El Grup Som ha presentat aquest mes de setembre La Casa dels Clàssics, una nova institució cultural sorgida de la Bernat Metge, que té com a objectiu de promoure la creació, el pensament i la difusió dels clàssics universals. L’obra del bibliòfil Aurea Dicta, de Miquel Barceló, és el primer projecte de La Casa dels Clàssics.

El nucli i origen d’aquesta nova institució cultural és la Bernat Metge, una de les col·leccions de clàssics grecs i llatins més completa del món i un dels projectes més importants de la cultura catalana de tots els temps. El febrer del 2017, el Grup Som pren el relleu de l’Institut Cambó en la gestió de la Col·lecció Bernat Metge, amb el compromís de seguir amb la feina feta fins ara i de projectar els clàssics cap al futur. D’aquí neix La Casa dels Clàssics, com a projecte de llarg recorregut i amb vocació europea.

Per donar la benvinguda a La Casa dels Clàssics, el pintor Miquel Barceló publica l’obra Aurea Dicta, el seu primer llibre de bibliòfil en català i el projecte editorial més ambiciós de la seva carrera. Aurea Dicta és una obra d’art única, on pintura, literatura i edició dialoguen d’igual a igual.

La Casa dels Clàssics té dos pilars fonamentals: l’àrea editorial i la de divulgació. Pel que fa a la part editorial, continuarà publicant els volums de la Bernat Metge, a més d’iniciar altres col·leccions com Bernat Metge Essencial, un recull de les obres clau editades en format butxaca, i la Bernat Metge Universal, que publicarà clàssics de tots els temps. També es programarà el primer festival multidisciplinari de clàssics a Barcelona: el Clàssics, que es presentarà el 25 de novembre amb un manifest sobre la bellesa a càrrec de l’escriptor Alessandro Baricco.

Enllaços: