Xavier Puig, músic, pedagog i director d’orquestra català assumirà la Direcció Titular de l’OSV per un període de dues temporades, de l’1 de setembre de 2018 fins al 31 d’agost de 2020. L’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV).

Puig té una sòlida formació en piano i violí cursada al Conservatori Municipal de Cervera (Lleida) i en composició al Conservatori Professional de Badalona. Ha estat director assistent de la Joven Orquesta Nacional de España i de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. Ha estat director principal del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i des de fa 7 anys és el Director Artístic de la Gira de Setmana Santa de l’OSV, un projecte nascut el 2012 adreçat a la participació de diferents cors de tot Catalunya.

Totes aquestes experiències li permeten liderar projectes innovadors, tant a nivell pedagògic i formatiu com a nivell artístic i comunitari, línies de treball que l’OSV explora any rere any.

Puig substitueix en la direcció Jaume Ross, que havia assumit la titularitat el setembre passat i que motius professionals li impossibiliten compaginar la feina i la dedicació que requereix la Simfònica del Vallès. Ross és actualment director artístic de la National Youth Orchestra i de l’Alexandria Symphony Orchestra i continua com a director adjunt del programa de Direcció d’Orquestra de la Juilliard School de Nova York.

És important destacar que per escollir el nou director titular s’han fet dos fòrums interns per definir el perfil ideal, s’han valorat diferents propostes i finalment s’ha votat el candidat que s’adequava millor.